Arnavutluk'taki 'medrese' hocası IŞİD'den gözaltında: Erdoğan'ı da övmüş

Arnavutluk'ta, Türkiye'den fonlanan bir "medrese"nin hocası, IŞİD ve El Kaide'yi övmekten gözaltına alındı. "Hoca"nın sosyal medya hesabından Erdoğan'ı öven paylaşımlar yaptığı da tespit edildi.

Dış Haberler

Arnavutluk'un Shkoder kentindeki bir "medrese"de görev yapan bir hoca, IŞİD ve El Kaide propagandasından gözaltına alındı.

"Hacı Şam Şamiye" isimli medresede Kuran ve ilahiyat eğitimi veren 39 yaşındaki Emine Aluşi'nin, derste IŞİD için "Suriye'nin, Filistin'in ve Mısır'ın Müslümanlarını koruyan bir örgüt" ve "iyi insanlardan oluşan bir örgüt" dediği videolar ortaya çıktı.

Aluşi ayrıca, El Kaide'nin öldürülen lideri Usame bin Ladin hakkında da övücü sözler sarf ediyor.

İşin ilginç taraflarından birisi, medresenin bağlı olduğu Arnavutluk Müslüman Cemaati'nin (KMSH) Fethullahçılarla bağı olan Sema Vakfı tarafından ele geçirilmiş olduğu iddiası. 

KMSH, Arnavutluk'un "Diyanet İşleri Başkanlığı" gibi çalışıyor. 

Adı geçen medreseyi de Sema Vakfı'nın finanse ettiği, ülkedeki Selefi gruplarla Sema Vakfı ve KMSH arasında uzun süredir bir gerilim olduğu biliniyor.

Ancak işi daha da ilginç kılan husus, gözaltına alınan Aluşi'nin sosyal medyadan Erdoğan'ı ve Türkiye'yi öven paylaşımlar yapması. 

Aluşi'nin darbe girişiminden sonra yaptığı paylaşım: