Almanya'da ırkçılık karşıtı yürüyüş dalgası

Pazartesi akşamı Dresden'de evinden alışveriş için çıkıp, Salı sabahı öldürülmüş olarak bulunan Eritreli 20 yaşındaki Halid İdris Bahray için Almanya'nın değişik kentlerinde eşzamanlı olarak binlerce insan sokağa çıktı.

Dresden polisinin olayı savsaklayıcı tutumunu sert sözlerle kınayan avukat Mehmet Daimagüler, Berliner Zeitung Online verdiği demeçte polisin tutumu için, ''İnanılmaz bir sünepelik örneği'' ifadelerine yer verdi. Bıçaklanarak öldürülen genç hakkında bir tane dahi tanık bulunanmamasının Almanya'da artan gündelik ırkçılığın vardığı boyuta dikkat çekti Daimagüler.

Mannheim kentinde yaklaşık 10 bin insan ırkçı PEGİDA hareketini ve Dresden polisinin tutumunu protesto etmek için yürüyüş düzenledi. Yürüyüşün şu saatlere kadar sürdüğü bildiriliyor.

Dresden'de üç gündür uyarı nöbetinde bulunan antifaşistlere binlerce insan destek için ziyarette bulunmaya devam ediyor.

Magdeburg, Chemnitz, Lübeck ve Münih  kentlerinde de insanlar ırkçılk karşıtı miting ve yürüyüşler düzenliyorlar. Mannheim'daki yürüyüşte ''Mannheim ilticaya evet diyor'' pankartı dikkati çekerken, Dresden'deki mitingde açılan pankart meseleyi yeterince özetlemeye yetti: ''Dresden yabancı düşmanlığının merkezi oldu''.