Abdülmalik el-Husi: Yemen'e saldırıyı ABD yönetiyor

Abdülmalik el-Husi televizyonda yaptığı konuşmada Suudi Arabistan'ın saldırısı ABD'nin desteklediğini söyleyerek, "Yemen'e saldırıları ABD yönetiyor" dedi.

Dış Haberler

Yemen'de Husilerin liderlerinden Abdülmalik el-Husi, televizyonda yaptığı konuşmada Suudi Arabistan'ın saldırılarının arkasındaki gücün ABD olduğuna işaret etti. Saldırıları ABD'nin desteklediğini söyleyen Husi, "Yemen'e karşı saldırıları ABD yönetiyor" dedi.

ABD'nin Yemen'deki insanların ölümünden sorumlu olduğunu söyleyen Husi, Suudi Arabistan'ın, ABD ve İsrail'in Yemen'de masum insanları öldürdüğünü belirtti. Saldırıların Yemen halkı çıkarına yapıldığı iddiasının "aptalca ve mantıksız" olduğunu söyleyen Husi, savaşın esas sebebinin ABD ve İsrail'in istekleri olduğunu, savaştan esas kazanç sağlayanların da bu iki ülke olduğunu da vurguladı.

Kutsal yerlerin korunmasıyla ilgili iddiaların da boş olduğunu söyleyen lider, Suudi Arabistan'ın iki amacının El Kaide'nin Yemen'in kontrolünü ele geçirmesini sağlamak ve Yemen halkını aşağılamak olduğunu söyledi. "Halkımız teslim olmayacak" diyen Husi, Suudi Arabistan için de "açgözlü" dedi.