ABD'liler haftada ortalama 47 saat çalışıp 40 saat parası alıyor

ABD'de yapılan araştırmalar, günde 8 saat çalışılan zamanların geride kaldığını, insanların haftada ortalama 47 saat çalışmasına rağmen 40 saat parası almayı sürdürdüğünü gösteriyor.

Dış Haberler

Gallup isimli şirket tarafından yapılan araştırma, çalışma sürelerinin uzadığını gösteriyor. Araştırmada artık ortalama çalışma saatinin 40'a yakın olmadığı görülürken, ortalamanın tam zamanlı çalışan kişiler için 47'ye çıktığı görülüyor. Bunun neredeyse haftada bir gün daha çalışılmasına denk düştüğü de söyleniyor.

Araştırmanın yapıldığı 1200 yetişkinden %21'i 50 ile 59 saat arasında çalıştığını söylerken, %18'i de çalışma saatlerinin 60'ın üzerinde olduğunu belirtiyor. 41-49 saat arası çalışanların oranı %11'de kalırken, CNNMoney tarafından 7 bin 500 kişiye yapılan ankette benzer sonuçlar vererek insanların günde 8 saatten fazla çalışmak zorunda kaldığını gösteriyor.

CNNNMoney anketi, insanların haftasonları da çalışmak zorunda kaldığını da gösterirken, uzun çalışma saatlerinin insanları verimsizleştirdiğine, yaratıcılığı ve sağlığı kötü etkilediğine dikkat çekiliyor. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) uzun çalışma saatlerinin fizyolojik ve psikolojik zarar yarattığını söylerken, kazaları da arttırdığına işaret ediyor.

Çalışanların çoğunun maaşlarının saat üzerinden değil aylık verildiği belirtilirken, fazladan çalışan insanlarının emeklerinin karşılığını almadıkları da görülüyor.