ABD'de yarım milyon kişi evsiz

ABD'de yarım milyonun üzerinde evsiz yurttaş olduğu açıklandı.

İşsizlik ve yoksulluk sonucu yarım milyonun üzerinde yurttaşın zorlu kış şartlarında sokakta yaşamak zorunda kaldıkları ifade edildi.

Dünya gazetesinin haberine göre, ABD'de geçen sene evsiz olan kişilerin 374 bini (yüzde 68) barınaklarda veya günübirlik kentsel konutlarda kalırken, 176 bini (yüzde 32) kamusal alanlarda yaşadı.

Ülkedeki 550 bin evsizin 355 bininin (yüzde 64,5) yalnız başına hayatla mücadele eden bireylerden, 195 bininin (yüzde 35,5) çocuklu ailelerden oluştuğu belirtildi.

Ülkede evsizlerin en fazla olduğu bölgenin, finans merkezi olarak kabul edilen New York şehri ile yakınındaki New Jersey metropolitan bölgesi olduğu ifade edildi.

Chicago'da 19 binin üzerinde evsiz öğrenci olduğu tahmin edilirken, öğrencilerin barınaklarda veya geçici aile konutlarında hem öğrenim görmeye çalıştığı, hem de yaşam mücadelesi verdiği belirtildi.

Uluslararası yardım kuruluşu The Salvation Army'nin araştırmasına göre, ABD'de evsizliğin temel nedenlerinin başında işsizlik ve yoksulluk geliyor.

Ülkede işini herhangi bir nedenle kaybeden veya iş bulamayanların, konut kredisi, sağlık sigortası masrafları, kişisel borçlar ve tüketici kredileri altında ezilirken zamanla ev taksitlerini veya kiralarını ödeyemediği için sokağa atıldığı vurgulandı.

Araştırmaya göre, bu kişilerin büyük bir oranı evsizler için hizmete sunulan düşük maliyetli konutlarda bile yer bulmakta sorun yaşadıkları aktarıldı.

Federal ve yerel hükümetlerde evsizler için ayrılan bütçelerin son derece düşük olması nedeniyle yeni evsizlerin söz konusu konutlardan faydalanabilmek için bazen yıllarca beklemek ve sokakta yaşamak zorunda kaldığı belirtildi.