ABD, Hindistan ve Afrika'da misyonerlik adı altında Yahudi ve eşcinsel düşmanlığını finanse ediyor

ABD'nin din kurumlarına aktardığı paralarla Afrika ve Hindistan'da misyonerlik faaliyeti yürütüldüğü ve insanlara kürtaj karşıtlığı, homofobi, Yahudi karşıtlığı öğretildiği ortaya çıktı.

Dış Haberler

Hindistan merkezli haber kuruluşu FirstPost'tan Rupa Subramanya'nın haberine göre ABD anayasal olarak devlet ve dinin ayrılığını öngörmesine rağmen dini kurumlara aktardığı paralarla Afrika ve Hindistan'da misyonerlik faaliyeti sürdürüyor.

ABD'nin desteklediği kimi evanjelist kurumların homofobik ve Yahudi düşmanı olduğu, kürtaj karşıtlığını yaymaya çalıştığı da belirtiliyor.

Uganda'da 2009'da çıkan eşcinsellik karşıtı yasanın ABD'nin finanse ettiği evanjelist kurumlar tarafından finanse edildiği biliniyordu, ancak Subramanya, Afrika'daki ABD tarafından desteklenen grupların sadece misyonerlik faaliyeti ve insan yardım getirmediğini, Afrikalılara muhafazakar değerleri öğrettiği, kıtada eşcinsellik karşıtlığı ve kürtaj düşmanlığını yaydığını da aktarıyor.

Hindistan'da da durumun böyle olduğunu söyleyen Supramanya, Human Life International isimli aşırı sağcı Katolik örgütün Hindistan'ın Goa bölgesine yerleştiğini ve burada Yahudi ve eşcinsel düşmanı faaliyet yürüttüğünü belirtiyor.

Franklin Graham isimli evanjelist liderin sahibi olduğu Samaritan’s Purse isimli kurumun da Afrika ve Hindistan'da benzer eylemler yaptığını belirtirken, Graham'ın Hindistan'ı ziyaret ettikten sonra "yüz milyonlarca insan Hinduizmin karanlığına hapsolmuş...Şeytan'ın gücüne hapsolmuşlar" dediğini aktarırken, bu kurumun hem Cumhuriyetçi hem Demokrat başkanlardan para aldığını söylüyor.

Supramanya, yardım kuruluşu gibi gözükerek ABD'den para alan kurumlar olduğunu da belirterek bunlardan da yardım almak isteyenlerin Hristiyan olmak zorunda kaldığını söylüyor.