ABD Dışişleri: FKÖ temsilciliğinin kapatılması hakkında konuşmak için erken

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından dün yapılan açıklamada, ABD’nin Filistin Kurtuluş Örgütü’nün (FKÖ) Washington’daki bürosunu açık tutmasını istediği belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson tarafından cumartesi günü yapılan açıklamada, yasal düzenleme kapsamında, bu ay sona erecek FKÖ’nün Washington’daki temsilciliğinin kapatılmasını askıya alan onay süresini uzatmayacağı bildirilmişti.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, eylül ayında BM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Filistin Yönetimi'nin Uluslararası Ağır Ceza Mahkemesi’ne ''İsrail yetkililerine, Filistin halkına yönelik saldırıları hakkında adli bir soruşturma açılması'' çağrısında bulunmuştu.

Konunun tartışıldığını ve büronun hala açık olduğunu söyleyen Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert, “Filistinli yetkililer ile bu FKÖ bürosunun statüsü hakkında temas halindeyiz. Gazetecilerin, olay hakkında tahmin yürütmesini istemiyoruz” şeklinde konuştu.

Büronun kapatılması konusunda konuşmak için henüz erken olduğunu belirten Nauert, “Büronun açık kalmasını istiyoruz” dedi.

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad El Maliki, konu hakkında değerlendirmede bulunarak, “Filistin liderleri, FKÖ temsilciliğinin çalışmaları veya İsraillilerle barış anlaşması üzerine müzakereler yapılması ile ilgili zorlama ya da baskıya boyun eğmeyecek” ifadelerini kullandı.