70 yaşındaki Hıristiyan kadını zorla soydular, dövdüler, köyde gezdirdiler!

Mısır'ın bir köyünde, 300 kadar Müslüman erkeğin, 70 yaşındaki bir Hıristiyan kadını çırılçıplak soyarak köyde gezdirdiği söyleniyor. İşkencenin sebebi ise, Hıristiyan bir erkekle Müslüman bir kadının ilişkisi.

Dış Haberler

Mısır'ın bir köyünde, Müslümanlar tarafından Kıptî Hıristiyanlara yönelik utanç verici bir saldırı düzenlendi.

Independent'ta yer alan habere göre, El Karm köyündeki şiddet olayları 20 Mayıs'ta başladı. 

İddiaya göre bir Hıristiyan erkekle bir Müslüman kadının ilişki yaşaması nedeniyle köydeki Müslümanlar 7 Hıristiyan ailesinin evini ateşe verdi.

Daha sonra, Müslüman kadınla birlikte olan Hıristiyan erkeğin annesi olduğu söylenen kişi, 300 kişilik Müslüman erkek grubu tarafından soyuldu, dövüldü ve köyde dolaştırıldı.

Olay, kadının Minya bölgesindeki Kıptî Kilisesi temsilcisine durumu anlatması ile duyuldu. Kilise, çok açık ve oldukça sert bir açıklama yaparak polisi suçladı.

Kilise'nin açıklamasına göre, aldığı tehditler nedeniyle köyden kaçmak zorunda kalan Eşref Abdu Attiya'nın anne ve babası, 19 Mayıs günü polise giderek tehditler aldıklarını söyledi.

Gerçekten de ertesi gün saldırılar başladı. Kilise, evlerin yakıldığını ve yaklaşık 250 bin Mısır poundu zarar verildiğini söyledi.

Minya'daki en üst düzey din adamı olan Anba Makarios, eğer Müslüman bir erkek ile Hıristiyan bir kadın ilişki yaşasaydı, Müslümanların hiç de böyle bir tepki vermeyeceğini vurguladı.

Makarios da polisi suçlayarak, bir gün öncesinden bilgi verilmesine rağmen, güvenlik güçlerinin saldırganlara fırsat verdiğini savundu.

Minya Valisi Tarık Nasır ise, olayın "Müslüman Kardeşler tarafından istismar edildiğini" iddia ederek, kadına yönelik taciz ve şiddetin yaşanmadığını ileri sürdü. Nasır'a göre olay, birkaç akılsız gencin işi.

Yerel medya, El Karm'da bu tip şiddet olaylarının önceki yıllarda da yaşandığını bildirdi.