39 işçiden hâlâ haber yok

IŞİD'in Musul’da kaçırdığı 39 Hindistanlı işçiden, tüm çalışmalara rağmen hâlâ haber alınamadığı bildirildi.

Dış Haberler

IŞİD, 10 Haziran 2014’te Musul’a saldırdığında kentte yaşayan yabancılar rehin alındı. Bunlardan 49’u Türkiye’nin Musul Başkonsolosluğu çalışanı, 32’si Türk şoför, 39’u da Hintli işçiydi. Bir süre sonra IŞİD Türk rehinelerin tümünü serbest bıraktı ancak Hintli işçilerin akıbeti hâlâ bilinmiyor.

Sri Lanka’nın Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) fahri konsolosu ve eski Irak Dışişileri Bakanlığı diplomatı Ahmed Celal, Hintli işçilerle ilgili şunları kaydetti:

''Geride kalan 3 yılda Hindistan hükümeti farklı yollardan bu işçilerin kurtarılması için çabaladı. Onların serbest kalması için milyon dolarlar ödemeye hazırlardı ancak çabaları sonuç vermedi. Hindistan hükümetinin elindeki bilgilere göre Badoş hapisanesindeki çatışmalar bitene kadar da güvendeydiler ama Badoş’un alınmasından sonra başka yere götürülmüşler.''

Rudaw'a konuşan bir kaynak, Hindistan hükümetinin girişimleriyle ilgili, ''İşçilerin halen hayatta olduğuna dair bilgi var. Bu sebeple Hindistan istihbarat biriminden bir heyetin önümüzdeki hafta Kürdistan’ı ziyaret etmesi, sonra Musul ve Badoş’a giderek işçilerin akıbetini araştırması bekleniyor'' dedi.