Zaman gazetesinin provokasyon takıntısı

Zaman gazetesi, Alevi Bektaşi Federasyonu'nun 9 Kasım Ankara yürüyüşü haberinde "Alevi derneklerinde provokasyon endişesi" başlığını kullandı.

soL (HABER MERKEZİ) Zaman gazetesi eylemler öncesi yapılan "özel" haberlerine bir yenisini daha ekledi. Alevi Bektaşi Federasyonu'nun düzenlediği, zorunlu din dersi ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kaldırılması, cemevlerinin yasal statüye kavuşturulması gibi taleplerle düzenlenen miting hakkında yapılan haberde "Alevi derneklerinde provokasyon endişesi" başlığını kullandı.
Haberin içeriğinde yürüyüşe katılmayacak derneklerin listesi verilirken, "değişik taleplerle sokağa dökülüp ortalığı karıştıran eylemlerin olduğu bir dönemde" yürüyüşün doğru bulunmadığı görüşlerine yer verildi.

Siyasi içerikli taleplerin inanç içerikli taleplerle karıştırılmamasının gerektiği belirtilen görüşlerde "Alevilerin mitinge destek vermeyeceği" savunuldu.

Herhangi bir "provokasyon " iddiası taşımayan açıklamalar da Zaman gazetesi "hislerine güvenerek" haberin başlığına "provokasyon endişesini" taşıması dikkat çekti.