Yunus Söylet "Yaftalandı"!

Gelecek ay yapılacak olan İstanbul Üniversitesi rektörlük seçimlerinde aday olan, Abdullah Gül'ün YÖK'e atadığı ilk üyelerden ve Türbana özgürlük imzacılarından Yunus Söylet, Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni ziyareti sırasında öğrencilerin "sessiz" protestosuyla karşılandı. Söylet arabasına binerken "kesin görüşeceğiz" dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Rektörlük "Seçim kampanyası" kapsamında tek tek fakülteleri gezip öğretim üyelerine vaatlerini anlatan Yunus Söylet, Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin öğretim üyeleri ile yaptığı toplantı çıkışında İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin protestosu ile karşılaştı.

Öğrencilerden Zaman'a gönderme
Abdullah Gül'ün YÖK'e atadığı ilk üyelerden ve "Türbana özgürlük" imzacılarından olan Söylet'i karşılayan öğrenciler, ellerinde "Yaftalıyoruz gerici, liboş, Amerikancı, Tüccar", "Hamdolsun AKP'nin Adayıyım!", "Beni AKP yarattı!", "Üniversitemizde AKP'ci Rektör İstemiyoruz!" ve "İÜ'nün Kapısı Karanlığa Kapalı" dövizlerini taşıdı.

Zaman Gazetesi'nin "Amerikancı, Mandacı, Liboş, Emperyalist, İşbirlikçi" sıfatları için "yaftalamadan düşünün, Bir de Zaman okuyun bir daha düşünün" reklamına, dövizlerle gönderme yapan öğrenciler, Yunus Söylet'e arabasına binene kadar eşlik etti.

Söylet önce tedirgin sonra kızgın
Sakin görünmeye çalışan Söylet'in bahçede öğrencilerin arasından "yaftalanarak" geçişi gülüşmelere neden oldu. "Harçları 10 bin dolar yapmayı düşünüyor musunuz?" sorusuna "daha fazla daha fazla" diyerek karşılık veren, "Üniversite'nin sosyal tesisleri hakkında Unakıtan ile görüştünüz mü?" sorusuna henüz görüşmedik diye cevap veren Söylet'in sinirlerinin bozulduğu gözlendi.

Arabasına binerken öğrencilere "Kesin görüşeceğiz" diye seslenen Söylet'e, AKP'nin rektör adayı olduğu gerekçesiyle öğretim üyeleri ve öğrenciler tarafından ciddi bir karşı duruş sergileniyor.