YSK Başkanı: Sistemimiz güvenilir!

YSK'nın sistemine, sonuçlara şaibe düşürecek müdahalelerde bulunulduğu iddialarının gündeme gelmesi üzerine soruları yanıtlayan YSK Başkanı Muammer Aydın, "kesinlikle böyle bir şey söz konusu değil" açıklamasında bulundu.

soL (HABER MERKEZİ) Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muammer Aydın, YSK'ya gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. YSK'nın sisteminde yaşanan çöküşün dün birtakım kuşkulara yol açması üzerine kendisine yöneltilen soruya, "kesinlikle böyle bir şey söz konusu değil. Bizim veri tabanımız korumalı, herhangi bir giriş de olmadı. Sıkıntımız, dışarıdan veri girişi çok yoğun olduğu için yollarda tıkanma oldu" dedi.

Muammer Aydın, "bizim burada ne elektrik kesintisi oldu ne de veri tabanında bir sorun oldu. Dışarıdan veri girenler giremediler. Niye? Çok yoğun giriş olduğu için. Biz bunun için 1 saatlik durdurma ile yeniden düzenleme yaptık. Girişe sınırlama getirdik. 4 bin 500 PC'lik giriş sınırlaması getirdik. Şu anda öyle bir sorun yok" diye konuştu. Aydın, sandıkların çalındığı iddialarına ilişkin bir soru üzerine ise basında yer alan bütün iddiaların söz konusu bölgelerden sorularak araştırıldığını ve değerlendirme yapılacağını kaydetti.

Seçim sonuçlarına yapılacak itirazların ilk olarak ilçe seçim kurullarında, daha sonra il seçim kurullarında ve en son da YSK'da değerlendirileceğini söyleyen Aydın, ilçe seçim kurullarına itiraz süresinin yarın saat 14.00'de sona ereceğini, itirazların da bu saatten sonra değerlendirmeye başlanacağını belirtti.