Vatansever, Öz'ü rencideden yargılanıyor

Aydınlık Dergisi'nde çıkan bir haberde yer alan, kuzeni Zekeriya Öz'le ilgili ifadeleri nedeniyle Seyfullah Vatansever “kamu görevlisini rencide etmek” suçlamasıyla gözaltına alındı.

soL (HABER MERKEZİ) Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Zekeriya Öz'e basın yoluyla hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alınan akrabası Seyfullah Vatansever, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından, "kamu görevlisini asılsız bilgilerle rencide etmek" suçlamasıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından Yıldırım ilçesindeki evinden dün gece gözaltına alınan Seyfullah Vatansever'in Zekeriya Öz'ün kuzeni olduğu biliniyor. Aydınlık Dergisi'ndeki, Zekeriya Öz'ün "bilinmeyen 4 yılı"nı ele alan bir haberde sözlerine yer verilen Vatansever, Zekeriya Öz'ün İmam Hatip Lisesi'nde okuduğu yıllarda Fethullah Gülen tarikatı tarafından devşirildiğini ve Atatürk'ten bahsederken "Beton Kemal" ifadesini kullandığını açıklamıştı. "Savcı olduğunu duyunca çok şaşırdım. Hala da şaşkınım" diyen Vatansever, Zekeriya Öz'ün "Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı" olduğunu belirtiyordu. Zekeriya Öz'ün, o yıllarda Fethullah Gülen'in finanse ettiği Yeşilırmak Dersanesi'nde eğitim gördüğü ve Kurban Bayramı'ında vatandaşlardan kurban derileri toplayıp, Fethullahçıların vakfına verdiği öne sürülüyordu. Aydınlık'ta çıkan haber Zaman gazetesinde de yer bulmuş ve Zaman gazetesi tarafından yalanlanmıştı.

Mahkemeye verdiği ifadede, sözü edilen haberde geçen, "Savcı Öz, Atatürk için 'beton Kemal' dedi, Fethullahçılar devşirdi" sözlerinin kendisine ait olmadığını söyleyen Seyfullah Vatansever, dergiye verdiği demecinde, sadece Öz'ün İmam Hatip Lisesi'nde okuduğunu söylediği öğrenildi.

Aydınlık dergisinde Öz ile yer alan iddialardan sonra Zaman gazetesi de konuyla ilgili haberler yaparak iddialara yanıt vermişti. Gazete iddiaları yalanlamış, Öz'e sahip çıkmıştı.