Vaşington'dan Kürt gençlere çengel

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen "Geleceğin Liderleri Arasında Dış Politika Diyalogları" programına katılmak üzere Batmanlı bir Kürt de seçildi.

soL (HABER MERKEZİ) Amerika Dışişleri Bakanlığı tarafından 9-20 Ekim 2008 tarihleri arasında ABD'de düzenlenecek olan "Geleceğin Liderleri Arasında Dış Politika Diyalogları" programına katılmak üzere, Batman Gençlik ve Kültür Evi'nin il asistanlığını yapan Zeki Özhan seçildi.

Pepsi Cola, Türkiye Kalkınma Vakfı ve Batman Valiliği katkılarıyla faaliyet yürüten Batman Gençlik ve Kültür Evi il asistanı Özhan, programa 700 kişi arasından ilk 18'e seçilerek alındı.

Zeki Özhan, konuyla ilgili olarak, "program, ABD ile Türkiye'nin uluslararası konularda yapıcı diyaloglara girmelerini liderler ve organizasyonlar arası ilişkilerini kuvvetlendirmelerini toplumdaki sorunları, fikirleri ve öncelikleri anlama kapasitelerini artırmalarını diplomasi, politika ve kültür farklılıklarını anlamalarını sağlayacaktır" dedi.

AB uyum sürecinde kurulan bir "sivil toplum örgütü" olan Gençlik ve Kültür Evi'nin (GENÇEV) Güneydoğu'daki önde gelen kadrosu olan Zeki Özhan, daha önce de, AB değişim programları çerçevesinde benzer çalışmalar için yurtdışına gitmişti.

Seç, beğen, al, eğit
ABD Dışişleri Bakanlığı ve Eğitim ve Kültür İşleri Bürosu tarafından finanse edilen "Geleceğin Liderleri Arasında Dış Politika Diyalogları" programı, Word Learning eğitim enstitüsünün Delphi International bölümü tarafından düzenleniyor. Delphi International, programın amacını, "samimi tartışma ortamları yaratmak, katılımcıların dış politika ve Amerika-Türkiye ilişkileri konusunda fikir sahibi olmalarını sağlamak" olarak açıklıyor.

"21-35 yaş arası genç profesyoneller, iş hayatına adım atmaya hazırlananlar, liderlik vasıflarına sahip, dış politika ve uluslararası ilişkilerle ilgilenen ve bu alanlarda parlak bir gelecek vaat eden kişiler" arasından seçilen katılımcılar, ABD'de oluşturulan bir seçim komitesince aday başvuruları incelendikten sonra belirleniyor.

Üç bölümden oluşan programın ilk bölümü Nisan ayında ABD'de yapılmış, Türkiye'den 20 kişilik bir grup katılmıştı.