Valilikten AKP mitingine çağrı

AKP’nin 29 Mart seçimleri öncesi devletin kaynaklarını kullanmaktaki skandallarının arkası kesilmiyor. Bu defa Aydın’da Vali’nin, daire amir ve müdürlerine “AKP mitingine katılım” çağrısı yapan bir yazı gönderdiği ortaya çıktı.

soL (HABER MERKEZİ) Aydın'da Vali Mustafa Malay imzasıyla daire amir ve müdürlerine resmi bir talimatname gönderilerek, daire amir ve müdürlerinden, AKP mitinginin yapılacağı alandaki toplu açılış töreninde hazır bulunmalarının istendiği açığa çıktı.

Aydın'da aynı meydanın iki farklı noktasına karşılıklı birer platform kuruldu. Bu platformlardan birisinde 14:00'te başlayacak AKP mitinginin yapılması planlanırken, diğerinde ise saat 15:30 olarak duyurulan bir toplu açılış töreni gerçekleştirilecekti. Böylece ufak bir oyunla AKP'liler, parti mitingiyle devletin açılış törenini aynı alanda gerçekleştirerek, kitleyi iki defa kullanmış, devlet görevlilerini de kitle önünde kendi yanlarında göstermiş olacaklardı.

Vali Malay'ın gönderdiği talimatnamede "Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Mart 2009 pazartesi günü ilimize yapacakları ziyaret programı çerçevesinde, saat 15.30'da Atatürk Meydanı'nda toplu açılış töreni düzenlenecektir. Bu nedenle, tüm resmi kurum ve kuruluşların müdür ve amirleri Atatürk Meydanı'nda yapılacak olan toplu açılış tören yerinde, kılık kıyafet yönetmeliğine uygun bir şekilde hazır bulunacaklardır. Bilgi edinilmesini ve herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini önemle rica ederim" deniyordu.

Bu seçim sürecinde AKP'nin devlet olanaklarını siyasi çıkarları için kullandığı birçok örnek görüldü. Ancak bunların en fazla ses getireni, yapılan aramalarda binalarında AKP pankartları da çıkan Tunceli Valiliği'nin yardım kampanyası oldu.