Valilik: Ebolalı hasta sıtmalı çıktı acil tekrar açıldı

İstanbul'da Sabiha Gökçen Havalimanı'na inen Fildişi Sahili'nden bir yolcu ebola şüphesiyle müşahedeye alındı.

Güncelleme 09.06

İstanbul Valiliği, söz konusu hastaya sıtma teşhisi konulduğunu duyurdu. Valilik'ten yapılan açıklama şöyle:

15.10.2014 Pazartesi günü saat 17.00 sularında, Fildişi Sahili vatandaşı bir kadın hasta Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Polikliniğine başvurmuştur. 25.09.2014 tarihinde Ülkemize giriş yapmış olan hasta Batı Afrika ülkelerinden gelmesi ve yüksek ateşi olması sebebi ile aksi ispatlanıncaya kadar Ebola şüpheli vakası olarak değerlendirilerek, muayene edildiği Acil Servis bölümünde tedbir amacıyla kısa süreliğine hizmete ara verilmiş, içeride bulunan hastaların tedavisineve çok acil hastaların kabulüne devam edilmiştir. Yapılan tetkikler sonucunda hastaya sıtma teşhisi konmuş ve enfeksiyon servisine yatırılarak tedavisine başlanmış olup saat 01.00'dan itibaren Acil Servisin bütün bölümleri hizmete açılmıştır.

***

Güncelleme 23.40: Acil servisi tamamen boşaltılan hastaneye hasta kabul edilmedi. Hastaneye gelen vatandaşlar başka hastanelere yönlendirildi.

İstanbul'da Sabiha Gökçen Havalimanı'na inen Fildişi Sahili'nden bir yolcu ebola şüphesiyle müşahedeye alındı.

Pendik Marmara Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan kadında ebola virüsü şüphesi nedeniyle hastanenin acil servisi karantina altına alındı.