Valilerini yedirtmez!

Erdoğan, Hatay mitinginde, son günlerde dağıtılan beyaz eşyalarla, valilik biriminden çıkan AKP propaganda araçları üzerine eleştirilerin hedefi haline gelen Tunceli Valisi'ni savundu.

soL (HABER MERKEZİ) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hatay mitinginde yaptığı seçim konuşmasında, yaklaşan yerel seçimlerle birlikte sıkça gündeme gelen ve eleştirilen valileri savundu. Konuşmasında, ildeki beyaz eşya dağıtımı ile gündeme gelen Tunceli Valisi'ni özellikle öne çıkaran Erdoğan, "valilerimi yedirtmem" dedi.

Başbakan Erdoğan, seçim gezilerine dün Hatay'da devam etti. Burada düzenlenen mitingde konuşan Erdoğan'ın gündeminde AKP propagandasına ortak oldukları üzerinden eleştirilen valiler vardı. Konuşmasında CHP lideri Deniz Baykal'ın Tunceli Valisi için kullandığı "AKP ile gelen APS ile gider" sözlerini üzerine, Erdoğan, şunları söyledi: "Sayın Baykal, sana buradan bir cevap daha vereceğim. Sayın valimiz, biz göreve gelmeden önce de bu ülkede yöneticiydi. Kaymakamlıklar, valilikler yapmış olan bir değerli bürokratımızdı. Ama sen belli ki şirkete yönetici oldun. Olamazsın ya, oldun. Ancak APS ile olsa olsa şirket yöneticiliğindeki muameleler, evrak göndermeler olabilir. Devlet yönetiminde bu tür APS'yi falan aracı olarak kullanmayız. Bak bunu da öğren. Bu noktalarda falan çok gerilerde kalmışsın. Bunu da öğren. Bir iktidar eğer getirecekse bunun kararname yolları vardır. Bu tür yöneticiler üçlü kararname ile gelir, üçlü kararname ile alınır, APS ile değil. Bunu da öğren."

"Valimi kimseye yedirtmem"
Erdoğan, Hatay konuşmasında, Tunceli Valisi için yapılan değerlendirmelerin "ideolojik yaklaşımlarla karalama" olduğu iddiasında bulunurken, "Bu ne saygısızlıktır. Bakıyorsunuz bir grup da çıkıyor diyor ki 'biz AKP'li vali istemiyoruz Tunceli'ye'. Ne demek bu ya, ne demek bu" dedi. Erdoğan konuşmasında Tunceli Valisi'ne geniş yer ayırarak, "Vali kendi işini yapıyor, diğerleri de kendi işini yapsın" dedi ve "Şu anda ben Türkiye Cumhuriyeti başbakanıysam, valilerimin hepsine sahip çıkarım, istisnasız. Bunları da Sayın Baykal'a yedirtmem. Sayın Bahçeli'ye de yedirtmem bu görevde olduğum sürece" ifadelerini kullandı

'Padişah Erdoğan' yan çiziyor
Erdoğan, konuşmasında son günlerde sıkça gündeme gelen "padişahlık, sultanlık" tartışmalarına da yer verdi. Konuyla ilgili olarak, "Sandıktan çıkamayacaklarını anladılar. Strateji değiştirdiler. 'Padişahlık, sultanlık' demeye başladılar, 'rejim' demeye başladılar, Türkiye'ye karanlık senaryolar çizmeye başladılar" değerlendirmesinde bulunan Erdoğan, "Her seferinde bu millet sandıkta size gereken cevabı verdi. Yüreğiniz yetiyorsa projelerinizle konuşun, yaptıklarınızla yapacaklarınızla konuşun" dedi.