Üzmez'i protesto edenlere 7.5 yıl hapis

Bursa'da 14 yaşındaki B.Ç. adlı kız çocuğuna cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla yargılanan Vakit Gazetesi Yazarı Hüseyin Üzmez'e, adliye girişinde ve çıkışında protesto eden 31 yaşındaki Pınar Koyuncular ve 19 yaşındaki Nergiz Şişek hakkında dava açıldı.

soL (HABER MERKEZİ) Bursa'da 14 yaşındaki B.Ç. adlı kız çocuğuna cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla yargılanan Vakit Gazetesi Yazarı Hüseyin Üzmez'e, adliye girişinde ve çıkışında şemsiye ve yumurta atarak protesto eden Pınar Koyuncular ve Nergiz Şişek hakkında dava açıldı. İki kadın hakkında 7.5 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Hüseyin Üzmez, geçtiğimiz 10 Şubat günü 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılandığı 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmasına gelirken ve duruşma sonrası Bursa Kadın Platformu üyeleri tarafından protesto edilmişti. `Üzmez sen hiç terlik yedin mi?', `Üzmez, sen hiç anne dayağı yedin mi?' yazılı pankartlar açan Kadın Platformu üyelerinden Pınar Koyuncular ve Nergiz Şişek, Hüseyin Üzmez'e yumurta atıp şemsiye ile vurunca polis tarafından gözaltına alınmışlardı.

Hüseyin Üzmez, kadınlardan şikayetçi olurken, fotoğrafını çeken basın mensuplarına, "İşim yok da avratlarla mı uğraşacağım?" demişti.

Bursa Cumhuriyet Savcısı, Hüseyin Üzmez'e yapılan saldırıyla ilgili soruşturmayı tamamladı. Savcılık, Pınar Koyucular ve Nergiz Şişek hakkında, basit yaralama ve hakaret suçundan toplam 7.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle ceza davası açtı. Üzmez'e yumurta atıp şemsiye ile vuran kadınların yargılanmasına önümüzdeki haftalarda Sulh Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.