Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü: 'İnternet Dabbet-ül Arz olabilir'

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitim Kulübü öğrencilerinin ziyaretinde konuşan Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Nevzat Tarhan, interneti "Dabbet-ül Arz"a benzetti.

Marmara Üniversitesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitim Kulübü, başkan ve yönetim kurulu üyeleriyle Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ı ziyaret etti.

Öğrencilerle 2 saat boyunca görüşen Tarhan, "değişen dünya, gelişen teknoloji ve gençliğin durumu" hakkında konuştu.

İnternet Dabbet-ül Arz imiş
Tarhan, "internetin ilahiyatçılar ile ilgili önemli bir boyutu olduğunu" vurgularken, "Kıyamet alametlerinden sayılan Dabbet-ül Arz'ın yerde debelenen bir canlı olduğunu ve her yerde var olacağını" iddia etti. Tarhan, "internetin de fiberoptik alt yapı ile sinizoidal dalga frekansı ile çalışması nedeniyle debelenen bir görünüm sergilediğine" dikkati çekti, İnternetin Dabbet-ül Arz gibi iyiye veya kötüye hizmet etmesinin mümkün olması nedeniyle iyi insan yetiştirmeyi amaçlayanların interneti bu amaçla uygulamalarının dini bir gerekçesi olduğunu belirtti.

Dabbet-ül Arz nedir?
İslam teologlarının üzerinde ne olduğu konusunda anlaşamadığı ve kıyamet gününe yakın bir zamanda geleceği varsayılan "Dabbet-ül Arz", Kuran'daki Neml Suresi'nin 82. ayetinde geçiyor. Ayette, "Kıyamet hakkındaki sözün gerçekleşme zamanı yaklaşınca onlara yerden bir dabbe (canlı) çıkarırız. O da insanların bizim ayetlerimize, (özellikle kıyamete dair ayetlerimize) inanmadıklarını söyler." sözleri yer alıyor.

(soL - Haber Merkezi)