Tutuklu gazeteciler davası: '5 gazeteci 55 gündür açlık grevinde'

KCK adı altında tutuklu gazetecilerin duruşmasında avukatlar açlık grevindekilerin sağlığını kontrol edebilmek için TTB'nin hazırladığı anketlerin tutsaklara verilmesini istedi. Duruşmayı izleyen ÇGD Genel Başkanı Ahmet Abakay, "Arkadaşlarımız serbest bırakılmalı, açlık grevindekilerin talepleri dikkate alınmalı" dedi.

KCK adı altında 34’ü tutuklu 44 gazetecinin yargılandığı tutuklu gazeteciler davasının bugün görüşen duruşmasında iddianamenin okunmasına devam edildi.

Açlık grevindekilerin sağlığı anketle kontrol edilecek
Yargılanan tutuklu, tutuksuz tüm gazetecilerin, avukatlarının katıldığı duruşmada avukatlar açlık grevinde olan ve sağlığı ciddiyetini koruyan 5 tutuklu gazeteciye sağlık anketinin ulaştırılmasını istedi. Mahkeme heyeti ise avukatların taleplerini yarın alacak.

5 gazeteci açlık grevinin 55. gününde
Avukatlar açlık grevinde 55. günü bulan Fatma Koçak, Pervin Yerlikaya, Ayşe Oyman, Selahattin Aslan ve Mehmet Emin Yıldırım’ın sağlık durumlarını tespit edebilmek için TTB’nin tüm açlık grevindeki tutsaklara ulaştırılmak üzere hazırladığı anketi mahkeme heyetine sundu.

ÇGD Başkanı Abakay: "Başbakan ölüme tahrik ediyor"
Duruşma iddianamenin 288. sayfasından itibaren okunmasıyla devam etti. Duruşmayı Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı, Gazetecilere Özgürlük Platformu Dönem Başkanı Ahmet Abakay ve soL Gazetesi yazarı Ahmet Abakay da izledi. Görüşlerini aldığımız Abakay, “Başbakan açlık grevlerini yok sayarak barışa değil ölüme tahrik ediyor. Başbakan’ın sözleri mahkemeyi etkiliyor, hükümet ve yargı iç içe hareket ediyor. Gazetecilerin tahliye edilmeleri gerekiyor” dedi.

"Arkadaşlarımız serbest bırakılmalıdır"
Abakay, “Başbakan elinde urgan topluma darağacı vaat ediyor. Tutuklu gazeteciler duruşmalara da kelepçeyle getiriliyor. Gazeteci arkadaşlarımızın can güvenliğinden endişe ediyoruz. Bu mahkemeler Türkiye’de OHAL yaşandığını gösteriyor. Arkadaşlarımız serbest bırakılmalı, açlık grevcilerinin talepleri dikkate alınmalı, gereği yapılmalıdır” diye konuştu.

(soL - İstanbul)