Tutuklu avukatlar için dayanışma gecesi

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi tutuklu avukatlar için düzenlenen dayanışma gecesine çok sayıda sanatçı katıldı. Devrimci avukatların ilk duruşmasına katılım çağrısında bulunuldu.

(soL - Haber Merkezi) Tutuklu Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi avukatlar için düzenlenen dayanışma gecesinde çok sayıda sanatçı sahne aldı. Devrimci avukatların 24-25-26 Aralık günlerinde Silivri’de görülecek ilk duruşmasına katılım çağrısında bulunuldu.

İstanbul Şişli Kent Kültür Merkezi’nde düzenlenen dayanışma gecenin sunuculuğunu tiyatro sanatçıları Barış Atay ve Şebnem Sönmez yaptı. ÇHD’li avukatlar Selçuk Kozağaçlı Taylan Tanay başta olmak üzere tutuklu dokuz avukat için yapılan gecede çok sayıda sanatçı sahne aldı. Gecede ÇHD İstanbul Genele Sekreteri Güray Dağ, bir konuşmayla tüm baskılara karşı devrimci avukatlık faaliyetlerine devam edeceklerini belirtti.

İki avukat, Kandıra F Tipi Cezaevi’nden avukatların gönderdiği mektupları okudu. İHD Eski Genel Başkanı Akın Birdal, yaptığı konuşmada devrimci avukatların susturulamayacağını belirtti. Kalabalığın doldurduğu kültür merkezinde Efkan Şeşen, Hüseyin Turan, Ferda Ereren şarkılarıyla ve tiyatro sanatçısı Orhan Alkaya şiiriyle sahneye çıkan sanatçılar oldu. Etkinlik Grup Yorum, Hilmi Yarayıcı, Hakan Yeşilyurt, Mehtap Meral ve Bilgesu Erenus ile devam etti.

ÇHD’li avukatlar 18 Ocak 2013 tarihinde sabah saatlerinde yapılan şafak baskınıyla gözaltına alınmış, daha sonra hazırlanan iddianamede avukatlar katıldıkları basın açıklamaları, Güler Zere anması gibi eylemlerle suçlanmışlardı.