Türkiye'nin dört bir yanında imam hatip dönüşümü!

AKP’nin 4+4+4 eğitim yasasının ardından ülkenin birçok noktasında okullar hızla İmam Hatip’e dönüştürülüyor. AKP bu konuda ne engelli okulu, ne etüt-beslenme tanırken, "belirleyici olan talep olacak" diyerek imam hatiplerin sayısının daha da artacağının sinyallerini veriyor.

4+4+4 eğitim sistemi gündeme geldiği günden bu yana büyük tartışmalara neden olurken, AKP’nin eğitimde gericileşme ve paralılaştırma hamlesinin önemli bir adımı olan süreç tüm hızıyla ilerliyor. Buna karşın veliler ve öğrenciler ise direnişe geçmiş durumda.

Karne alan binlerce öğrenci yeni dönemde okullarına geri dönemeyecek
AKP’nin 4+4+4 eğitim modeli sonucunda 2011-2012 eğitim döneminde karne alan binlerce öğrenci, okullarının imam hatip ortaokuluna ve imam hatip lisesine dönüştürülmesi sonucu seneye farklı okullara gitmek zorunda kalacak.

http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/bugun-karne-alan-binlerce-ogre...

İstanbul’da en az 76 yeni imam hatip okulu
4+4+4 eğitim sistemi kapsamında binlerce okul dönüştürülmeye başlandı. Yalnızca İstanbul'da 1450 okul dönüştürülürken, 450 okul ilköğretim, orta öğretim ve imam hatip olarak ayrıldı. İstanbul'un tüm ilçelerinde en az 76 yeni imam hatip okulu açılmasına karar verildi. Bu konuda şu ana kadar birçok adım atılırken okulların çoğunda değişim başlamış durumda.

http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/okullar-donusturuluyor-her-yer...

http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/istanbulda-10-bin-ogrencinin-o...

Dönüşüme karşı İstanbul’da direniş sürüyor
AKP’nin eğitimde bu dönüşüm kararına karşı, zor durumda kalan binlerce veli ve öğrenci ise ülkenin çeşitli yerlerinde eylemlere geçerek yaşanan durumu protesto etti.

Değişikliğin en yoğun yaşandığı kentlerden olan İstanbul başta olmak üzere pek çok yerde veliler eylemde. Özellikle Kartal’daki eylemler ve velilerin kararlılığı, değişikliğin durdurulabilmesi konusunda büyük bir ısrarla sürdürülüyor.

http://haber.sol.org.tr/kent-gundemleri/kartalda-imam-hatipe-donusume-ka...

http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/dindar-nesil-icin-ilkogretim-o...

http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/imam-hatipe-donusturulecek-oku...

Ord. Prof. Dr. Cahit Arf İlköğretim Okulu’nda imam hatip düzenlemesi durduruldu
Tuzla'daki Cahit Arf İlköğretim Okulu 4+4+4 düzenlemesi ile İmam Hatip Ortaokulu'na dönüştürülmek istenmesi üzerine Okulda okuyan öğrenciler, öğretmenler, idareciler ve veliler toplu bir şekilde buna karşı çıktı ve kararı geri aldırdı.

Ancak bu karar özellikle Eğitim Bir-Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı Talat Yavuz ile sendika yöneticisi ve aynı zamanda Okul Müdür Yardımcısı Nebahat Türk’ü memnun etmedi. Yurt'un haberine göre Yavuz ve Türk, okulun imam hatip olmasına karşı çıkan Okul Müdürü Hasan Ateş hakkında linç kampanyası başlattı.

Türk’ün, Ateş hakkında yaptığı “suç duyurusuyla” da memnuniyetsizlik zirveye çıktı. Müdür Yardımcısı, Ateş’in kendisine hakaret ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Gerekçe olarak da savcılığa ilginç bir rapor sundu.

http://haber.sol.org.tr/kent-gundemleri/imam-hatip-donusumune-karsi-cika...

İmam hatip sayısında talep belirleyici olacak: Okulların kaderi imam hatiplerin elinde
Din Öğretimi Genel Müdürlüğü İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderdiği yazıyla, İmam Hatip'e çevrilecek okulların 2012 kayıt döneminden sonra yeniden değerlendirileceğini söylerken, “İmam Hatip talep eden hiç kimse mağdur edilmeyecek” denildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderdiği yazıda, 4+4+4 Eğitim Sistemi kapsamında İmam Hatip'e çevrilecek ortaokulların sayısının tespit edilebilmesi için bu yıl 23 Temmuz-17 Ağustos 2012 tarihleri arasında yapılacak öğrenci kayıtlarının sonunda ortaya çıkan öğrenci sayılarına göre okul açma ve dönüştürme planlamasının yeniden değerlendirileceği söylendi.

http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/imam-hatip-sayisinda-talep-bel...

İmam hatipe dönüşümün bahanesi hazır: Çoğunluk böyle istiyor
İmam hatip okullarının sayısında "talebin" belirleyici olacağının açıklanmasının ardından, AKP "çoğunluk böyle istiyor" bahanesiyle kamuoyu üzerinde baskı kurmaya hazırlanıyor.

4+4+4 eğitim yasasıyla birlikte engelli okulları da dahil pek çok okul imam-hatiplere dönüştürülürken, gelen tepkilere yanıt olarak “çoğunluk böyle istiyor” bahanesi devreye sokuluyor. Zira Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderdiği yazıda İmam Hatip okullarının sayısının “talebe göre” belirleneceği belirtilmişti. Yazıda "İmam Hatip ortaokulu sayısının tespiti ve eğitim-öğretimle ilgili tüm planlamaların sağlıklı yapılabilmesi için 2012-2013 öğretim yılı öğrenci kayıtları 23 Temmuz - 17 Ağustos 2012 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıtlar sonunda ortaya çıkan öğrenci sayılarına göre okul açma ve dönüştürme planlaması yeniden değerlendirilecektir" denilmişti.

http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/imam-hatipe-donusumun-bahanesi...

AKP saldırıları durmak bilmiyor: Engelli okulu, İmam Hatip’e dönüştürülüyor
İstanbul Sarıyer’de engelli ve özel öğrencilere yönelik olarak düzenlenmiş tek okul olan Mehmet Sevim Ulusal İlköğretim Okulu’nun 4+4+4 eğitim yasası kapsamında imam hatip ortaokuluna dönüştürülmek istenmesine karşı veliler ve öğrenciler eylemde.
Sarıyer İstinye’de engelli öğrencilerin ihtiyaçlarına göre düzenlenmiş Mehmet Sevim Ulusal İlköğretim Okulu 4+4+4 yasası kapsamında İmam Hatip Ortaokulu yapılmak isteniyor. Karara tepki gösteren öğrenciler ve veliler eylemde.

http://haber.sol.org.tr/kent-gundemleri/akp-saldirilari-durmak-bilmiyor-...

Kas hastası ilkokul öğrencisi Burak'tan Başbakan'a: 'Okulumu elimden alma'
"Okulum elimden alınırsa, zor, sıkıcı, bağımsız olmayan ve özgür olmayan günler yaşayacağım. Başbakan okulumu elimden almasın.” Bu sözler Mehmet Sevim Ulusal İlköğretim Okulu'nda okuyan Burak Can Şahin'e ait. Kas hastası olan Burak, engelli öğrenciler için erişilebilir olan okulunun imam hatip olmasını istemiyor.

İstanbul Sarıyer’de engelli ve özel öğrencilere yönelik olarak düzenlenmiş tek okul olan Mehmet Sevim Ulusal İlköğretim Okulu’nun 4+4+4 eğitim yasası kapsamında imam hatip ortaokuluna dönüştürülmek istenmesini, oğlu kas hastası olan Arzu Şahin ile konuştuk...

http://haber.sol.org.tr/kent-gundemleri/kas-hastasi-ilkokul-ogrencisi-bu...
Yüzlerce veli ve öğrenci ‘Tayyip elini okulumdan çek’ dedi

Etüt-Beslenme okullarında da direniş sürüyor
İstanbul’da çalışan anne ve babaların çocuklarının eğitim gördüğü 19 Etüt-Beslenme Okulunun 4+4+4 eğitim sistemi ile birlikte normal okula dönüştürülmek istenmesine karşı yüzlerce veli ve öğrenci eylemde.

Çalışan annelerin eve kapatılmak istenmesine ve imam hatip ortaokulu açıklarının giderilmesine yönelik olarak normal okula dönüştürüleceği belirtilen etüt-beslenme okulları için yüzlerce veli birçok kez eylem düzenlerken, düzenlemenin iptali için de dava açıldı.

http://haber.sol.org.tr/kent-gundemleri/yuzlerce-veli-ve-ogrenci-tayyip-...

http://haber.sol.org.tr/sonuncu-kavga/etutlu-okul-velileri-dava-aciyor-h...

(soL - Haber Merkezi)