Yüzlerce veli ve öğrenci ‘Tayyip elini okulumdan çek’ dedi

İstanbul’da çalışan anne ve babaların çocuklarının eğitim gördüğü 19 Etüt-Beslenme Okulunun 4+4+4 eğitim sistemi ile birlikte normal okula dönüştürülmek istenmesine karşı bugün yüzlerce veli ve öğrenci eylemdeydi.

Çalışan annelerin eve kapatılmak istenmesine ve imam hatip ortaokulu açıklarının giderilmesine yönelik olarak normal okula dönüştürüleceği belirtilen etüt-beslenme okulları için bugün yüzlerce veli Kadıköy’de eylemdeydi.

İstanbul’da faaliyet gösteren 19 Etüt-Beslenme Okulunun 4+4+4 eğitim sistemi ile birlikte normal okula dönüştürülmek istenmesini, uygulamanın hedefinde bulunan kadın veliler adına Tülay Akküç ile konuştuk.

"Etütlü okullar kapatılmaz”
Sık sık, “etütlü okullar kapatılmaz”, “Tayyip elini okulumdan çek” sloganlarının atıldığı eylem Kadıköy Evlendirme Dairesi önünde başladı. Yüzlerce veli ve öğrencinin katıldığı yürüyüş Kadıköy İskele Meydanı’nda son bulurken burada çalışan anne ve babalar adına Tülay Akküç bir basın açıklaması okudu.

Etüt-beslenme okullarının çalışan anne ve babaların çocuklarının günlük her türlü ihtiyacını karşılayan okullar olduğunu belirten Akküç, bu okullar sayesinde velilerin gözü arkada kalmadan işlerine gidebildiğini dile getirdi.

Özel okullar da kapatılacak mı?
İl Millim Eğitim Müdürünün konuya ilişkin yaptığı açıklamada, etüt beslenme okullarının eğitimde fırsat eşitliğini ortadan kaldırdığını söylediğini hatırlatan Akküç, bu okullar kapatılarak çalışan anne ve babaların bütçelerine uygun olmayan özel okullara, etüt merkezlerine ve bakıcılara mahkum edildiğini ifade etti.

Açıklamasına Milli Eğitim Bakanlığına sorular sorarak devam eden Akküç şöyle konuştu:

-15 yıldır eğitim öğretim veren bu okullar, ön görülen yeni sisteme hangi yönlerle uymamaktadır,
-Çocuklar yönergede önerilen yarı zamanlı okullara gittiğinde geride kalan zamandaki çaresizliğe çözümünüz nedir,
-MEB fırsat eşitliği sağlamak için özel okulları da kapatmayı planlamakta mıdır,
-Bu tür önemli okulları çoğaltmak yerine neden kapatıyorsunuz?

(soL – İstanbul)