Dindar nesil için, İlköğretim okulu boşaltılarak İmam Hatip yapılıyor

AKP’nin eğitimde 4+4+4 yasasını çıkarmasının ardından yeni oluşturulan İmam Hatip Ortaokulları için, ilköğretim okulları boşaltılmaya başlıyor. Isparta Hilmi Dilmen İlköğretim Okulu'nun 4+4+4 sistemi kapsamında İmam Hatip Ortaokulu olarak kullanılmak üzere boşaltılması isteniyor.

Isparta’da bulunan Hilmi Dilmen İlköğretim Okulu'nun 4+4+4 sistemi kapsamında İmam Hatip Ortaokulu olarak kullanılması yönünde karar alındı. Karar, velilerin ve öğrencilerin tepkisini çekti. Okul müdürü ise “ortaokula karşı çıkarsak bakanlığa ayıp olur” diye açıklama yaptı.

"Karşı çıkarsak bakanlığa ayıp olur"
TBMM'de kabul edilerek yasalaşan 4+4+4 eğitim sistemi kapsamında Isparta merkez İmam Hatip Ortaokulu olarak Hilmi Dilmen İlköğretim Okulu olarak kullanılan binanın düşünülmesi tepki çekti. Dün Hilmi Dilmen İlköğretim Okulu'ndan sayısı 300'ü bulan veli ve öğrenci, Isparta Valiliği'ne geldi. Okul Müdürü Hasan Oruç’un velilerin tepkisi öncesinde, velileri okul kantininde ikna etmeye çalıştığı “Okulun İmam Hatip Ortaokuluna çevrilmesine karşı çıkarsak bakanlığa ayıp olur” dediği öğrenildi.

İmam Hatip Kompleksi
Vali Memduh Oğuz'la görüşme talepleri yerine getirilmeyen veliler ve öğrenciler tepki göstererek Hükümet Meydanı'ndan ayrıldılar. Hükümet meydanından 6 Mart Atatürk caddesine gelen veli ve öğrenciler bir süre caddeyi trafiğe kapatarak tepkilerini dile getirdiler. 600 öğrencinin eğitim ve öğrenim gördüğü Hilmi Dilmen İlköğretim okulu önünde başlatılan imza kampanyasına Isparta halkının yoğun ilgisi vardı. Toplanan imzaların Milli Eğitim Bakanlığına yollanacağını kaydeden veliler şuan öğrenim vermekte olan İmam Hatip Lisesinin 3 tane binası olduğunu Hilmi Dilmen İlköğretim Okulunun da İmam Hatip Ortaokuluna çevrilmesiyle beraber adeta İmam Hatip Okullarının “İmam Hatip Kompleksi”ne dönüşeceğini söylediler.

Genelgede ayrıcalık yapılacağı söylenmişti
Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni eğitim yılı için okula başlama yaşını öne alan kararını da içeren genelgesinde yeni kurulan İmam Hatip Ortaokullarına öncelik tanınacağına yer verilmişti.

“Bunun mümkün olmadığı durumlarda imam-hatip liseleri ile birlikte kurulabileceklerdir. Ancak bu durumda imam hatip ortaokulu öğrencileri ile imam hatip lisesi öğrencilerinin okul giriş çıkış kapıları ile bahçe gibi ortak kullanım alanlarının öğrencilerin yaş seviyeleri dikkate alınarak imkanlar dâhilinde düzenlenmesi sağlanacaktır. Şartların uygun olmaması durumunda aynı binada bulunan ilkokul ve ortaokul için ikili öğretim uygulaması yapılabilecektir. İkili öğretim yapan okullarda ortaokullar sabahçı, ilkokullar ise öğlenci olarak eğitim öğretim faaliyetlerini yürüteceklerdir. Çeşitli sebeplerle kapalı bulunan okulların ihtiyaç halinde yeniden kullanıma açılması için gerekli tedbirler alınacaktır."

(soL - Isparta)