İmam Hatip'e dönüştürülecek okulların velileri eylemde

İstanbul'da 76 okulun İmam Hatiplere dönüştürülmesine karşı velilerin tepki eylemleri devam ediyor. Halıcıoğlu Hoca İshak Efendi İlköğretim Okulu'nun İmam Hatip lisesi olmasına karşı veliler okul önünde eylem yaparak, "Okuluma dokunma" dediler.

AKP'nin 4+4+4 eğitim yasasıyla İstanbul'da binlerce okulun dönüştürülmesine ve 76 imam hatip okulu açılmasına karşı çocuklarının eğitimi o okullarda süren velilerin tepkisi büyüyor.

İstanbul'da Halıcıoğlu Hoca İshak Efendi İlköğretim Okulu'nun da İmam Hatip lisesi olacağını öğrenen veliler okul önünde yaptıkları eylemde, "Koskoca semtte ilköğretim okulu bırakmadılar", "İlköğretimi geri istiyorum", "Okuluma dokunma" dövizleriyle eylem yaptılar.

"Hem kızlarınızı okutun diyorlar hem de para istiyorlar"
Eylemde basın açıklamasını okuyan veli Makbule Gönül Azık, "Burası yaklaşık 200 yıllık bir okul. Burada bizim babalarımız dedelerimiz de okudu. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne topladığımız 500 imzayı verdik. Çocuklar burası kapatılırsa Bademlik’teki okula gidecekler. Öğrenci başı 60 TL servis ücreti istiyorlar. 2-3 çocuğu olan insanlar nasıl verecek bu parayı. Hem kızlarınızı okutun diyorlar hem de para istiyorlar. Biz okulumuzu geri istiyoruz" dedi.


"Bizi dinsiz gibi göstermeye kalkmasınlar"
Öğrenci velisi Aysu Sünger de okulda 2 çocuğunun okuduğunu kendisi de dahil bir çok ailenin servis parası verecek durumunun olmadığını söyledi. Sünger, “Bizi dinsiz gibi göstermeye kalkmasınlar. Yazları biz çocuğumuza din eğitimi verilmesini sağlıyoruz. Ancak kimseyi zorlamaya hakları yok. Biz çocuklarımızın dini eğitimin dışında bilimsel eğitim almasını da istiyoruz” diye konuştu.

"İlköğretime giden 3 çocuğum var"
Murat Gökçe isimli bir öğrenci velisi ise geçimini inşaatlarda amelelik yaparak sağladığını belirterek şunları söyledi: “Benim ilköğretime giden 3 çocuğum var. Burada yerim biraz daha uzun olduğu için benden çocuk başı 100 TL para istediler. Ben bu parayı nasıl vereyim. Zaten zor durumda geçiniyorum. Devletimizden anlayış bekliyoruz."

(soL - İstanbul)