TRT'nin Arapça kanalı da yolda

TRT Arapça yayın yapan kanal kurma hazırlığında. Yeni kanal için Mısır Televizyonuyla anlaşma yapıldı. Kanalın hedef kitlesi merak konusu.

soL (HABER MERKEZİ) Kürtçe yayın yapan TRT Şeş'in ardından Arapça kanal kurmaya hazırlanan TRT, Mısır Televizyonuyla bir protokol anlaşması imzaladı. Anlaşma, 24 saat Arapça yayın yapacak kanalın hedef kitlesinin Türkiye'de yaşayan Araplardan çok Ortadoğu ülkeleri olacağına işaret ediyor.

Akdeniz çanağında yer alan ülkelerin oluşturduğu COPEAM'ın genel kurulu Mısır'ın başkenti Kahire'de yapıldı. TRT'nin üyeliğinin de duyurulduğu genel kurulda TRT ile Mısır televizyonu arasında protokol anlaşması imzalandı.

Genel kurula katılan TRT Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Canpolat, yeni kanalın COPEAM tarafından iyi karşılandığını söyledi. Canpolat "En üst düzeyde yetkililer, bu kanalı kuracağımızı söylediğimizde çok mutlu oldular. Bunun çok büyük bir boşluğu dolduracağını söylediler. Hatta şimdiden program teklifi getirdiler" diye konuştu.

Mısır Televizyonu Başkanı Ahmed Enis de "TRT'nin Arapça yayın yapacak yeni kanalının Mısır ve Türkiye arasındaki tarihi bağları daha güçlendireceğine inanıyorum" dedi.

Arap Ülkeleri Televizyonu Birliği Başkanı Selahattin Muvavi ise "Türkiye'nin Arapça kanalı açması bana göre gecikmiş bir projedir. Açılacak kanal, Türkiye ile tarihi bağları birleştirerek ilişkilerimizi artıracak" şeklinde konuştu.