TRT’den “iftira” davası

TRT, “haksız, yalan ve yanlış beyanlarda bulunmak” suçlamasıyla CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ve Kart’ın açıklamalarını haberleştiren Cumhuriyet gazetesi hakkında tazminat davası açtı.

soL (HABER MERKEZİ) TRT, kurumla ilgili açıklamaları nedeniyle CHP Milletvekili Atilla Kart hakkında tazminat davası açıyor. "Haksız, yalan ve yanlış beyanlarda bulunduğu" iddia edilen Kart'tan 10 bin lira, Kart'ın açıklamalarını haberleştiren Cumhuriyet gazetesinden ise 5 bin lira tazminat isteniyor.

TRT, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Sayın Atilla Kart'ın art niyetli kişilerce yanlış bilgilendirildiği TRT ihaleleri, teknik alt yapısını yenilemek ve yıllık trilyonlarca liralık enerji tasarrufu sağlamak için yapılmıştır ve tamamıyla hukuka uygundur. Bugüne kadar TRT kurumunu arpalık olarak kullanan ve hukuki bir ihaleden çıkar elde edemeyenler, iftiralarla kamuoyunu yanıltmaktadır. Kamu İhale Kurumu'nun onayladığı ihaleye yalan, yanlış ve iftira niteliğindeki yorumlar katarak, kamuoyunu yanıltanlar, hukuk önünde hesap vereceklerdir" dedi.