Toptan: Ergenekon süreci gecikmemeli

Meclis Başkanı Köksal Toptan, Ergenekon sürecinin gecikmemesi, ilgili birimlerin üzerlerine düşeni yapmaları, suçlular cezalandırılırken suçsuzların da aklanması gerektiğini söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) TBMM Başkanı Köksal Toptan, Ergenekon soruşturması süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulunarak "Süreç gecikmemeli, ilgili birimler üzerine düşeni yapmalı, varsa suçlu cezalandırılmalı suçsuzsa da aklanmalı" dedi.

Toptan, soruşturma hakkında çok fazla yorum yapılmaması, yargıya müdahale anlamı taşıyacak hareketlerden kaçınılması gerektiğini söyledi. Bu sabah gerçekleşen gözaltılara değinen Toptan "Bugünkü gözaltılardan sonra yarın gazetelerde, çarşaf çarşaf yayınlar başlayacaktır. Bunlara dikkat etmek lazım, sorumlu arkadaşlarımızın sorumluluk bilinciyle hareket etmesi lazım. Yargı sürecinin rahat işlemesini, güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamak için yargıya müdahale anlamı taşıyabilecek söz ve davranışlardan hepimizin kaçınması gerekir. Hukuki açıdan işlemin bir an önce sonuçlandırılmasını bekliyoruz, süreç gecikmemeli. Herhalde ilgili kurum ve birimler, bu konuda üzerine düşeni yapıyorlardır, yapmaları gerekir. Dileğim, bu sürecin bir an önce sona ermesidir. Varsa suçluların hak ettikleri cezayı görmeleri, suçsuzların ise biran önce bu işten aklanıp, çıkmalarıdır. Bunun dışında bir şey söylemeyi doğru bulmuyorum" dedi.

Kendisine yöneltilen "Yemekli zirvede bu konular konuşuldu mu?" sorusuna Toptan "Çok ayrıntılı şekilde konuşulmadı ama Türkiye'nin sorunları konuşulurken, temel ilkeler çerçevesinde, bu konuya da temas edildi. Bildiri dikkatle okunursa, bu konuda devletin zirvesinin ne düşündüğü ortaya çıkar" diyerek karşılık verdi.