TOMA'lar tanıdıktan: AKP’li eski milletvekili TOMA üretecek

AKP 23. Dönem İzmir Milletvekili İsmail Katmerci’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yaptığı şirketin, Emniyet Genel Müdürlüğü için TOMA ve zırhlı müdahale aracı üretimi yapacağı ortaya çıktı.

İçişleri Bakanlığı’na bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü’nün, 9 milyon 960 bin lira bedelle açtığı “Toplumsal olaylara müdahale aracı ve zırhlı müdahale aracı işi” ihalesini, 16 Mayıs 2013 tarihinde, Katmerciler Araç Üstü Ekipman Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin kazandığı ortaya çıktı. İzmir Çiğli’deki Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren, inşaat sektöründe kullanılan araç ekipmanları, temizlik, çöp, itfaiye araçlarının yanı sıra, 6000 litre kapasiteli TOMA üretimi de yapan şirketin yönetim kurulu başkanı, AKP 23. Dönem İzmir Milletvekili İsmail Katmerci. 1985 yılında kurulan şirket, Çiğli’den 41 ülkeye de ihracat yapılıyor.

Holding için soru önergesi verilmişti
CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Katmerci Holding ile bu şirketin iştiraki olan Isıpan Otomotiv ve Üst Ekipman Metal Sanayi ve Ticaret A.Ş ve İngiltere’de Essex’te kurulu bulunan Babe Limited isimli firmalar arasında “naylon fatura ve vergi kaçakçılığı” ilişkilerinin bulunduğu iddiasıyla, 10 Kasım 2010’da bir basın açıklaması yapmış ve TBMM’ye soru önergesi sunmuştu. Kart’ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması isteğiyle verdiği soru önergesinde, şirketlerle ilgili idari ve adli denetimi neden harekete geçirmediği sorusu yer alıyordu. İsmail Katmerci ise, CHP’li Atilla Kart’ın açıklamalarına yer veren gazeteleri haberlerinden dolayı suçlayarak, Kart’a 75 bin liralık tazminat davası açmış, iddiaların da asılsız olduğunu dile getirmişti. İsmail Katmerci, daha önce de Aliağa Metro Hatlarıyla ilgili açıklama yaparken, Türkiye’de sol siyasi anlayışın olumlu hiçbir şeye katkısının olmadığını dile getirmişti.

(soL -Haber Merkezi)