Tayyip Erdoğan yine gazetecileri hedef aldı!

Başbakan Erdoğan partisinin iftar yemeğinde yaptığı konuşmada yine gazetecileri hedef gösterdi. Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun eleştirilmesiyle ilgili olarak medya patronlarına "Bu adamları köşe yazarları olarak nasıl tutuyorsunuz" diye seslendi

AKP İstanbul İl Başkanlığı'nın verdiği iftar yemeğine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yine gazetecileri hedef aldı. Myanmar'a giden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun bir köşe yazısında eleştirilmesine sinirlenen Erdoğan, "Bu adamları köşe yazarı olarak nasıl tutuyorsunuz" diye konuştu. Köşe yazısının yazıldığı gazetenin sahibine seslenen Erdoğan, "Ben buradan o medya patronuna 'yazıklar olsun' diyorum" ifadelerini kullandı. Erdoğan, şunları söyledi:

"Şimdi çıkmış birileri köşesinde yazıyor. Ne diyor? 'Dışişleri Bakanı'nın Myanmar'da ne işi var?'. 'Başbakan'ın kızının, hanımının gidişini anlıyorum da Dışişleri Bakanı oraya niye gidiyor?'. Ben buradan o medya patronuna 'yazıklar olsun' diyorum. Bu adamları köşe yazarı olarak nasıl tutuyorsunuz. Bu tür hedefi olmayan, bu tür aşkı, heyecanı olmayan insanların eline kalem vermişsin, köşe teslim etmişsin. Bunlar bu millete yabancı, bu milletin tarihine yabancı, bu milletin derdiyle dertlenen kalemler değil bunlar. Şehitlerimizin gittiği yerlere gittiğimiz gibi, biz, kardeşlerimizin, dostlarımızın, ihtiyaç sahibi her insanın olduğu yere gideriz ve gideceğiz.''

Dana önce de medya patronlarına "maaşını sen veriyorsun arkadaş" diye seslenmişti
Erdoğan 2010 Şubat ayında AKP Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında borsadaki 6,5 puanlık düşüşten köşe yazarlarını sorumlu tutarak şu sözleriyle medya patronlarına seslenmişti:

"Şimdi o gazetelerin patronlarına sesleniyorum, 'ne yapayım, köşe yazarı, hâkim olamıyorum' diyemezsin. 'Sen bunun sorumlususun arkadaş' diyeceksin. Niye! Çünkü bu ülkeyi germeye, bu ülkede ekonomiyi germeye kimsenin hakkı yok. Köşende yazı yazanın maaşını sen veriyorsun, yarın feryat etmeye geldiğin zaman feryat etmeye hakkın yok"

Bu sözlerle patronları uyaran Erdoğan sonrasında köşe yazarlarını kovmayı önermişti:

"Herkes fikrini söylemekte serbesttir. Tabii söyle, ama o insanlara da o kalemleri teslim edenler der ki, 'kusura bakma kardeşim, bizim dükkanda sana yer yok'. Çünkü herkes vitrinine layık olanı koyar."

Erdoğan gerçeklerden hazzetmiyor
Başbakan Erdoğan, Uludere Katliamı'nın sorumlularının ortaya çıkartılması için yazan gazetecilere de ağır hakaretler etmişti. Erdoğan yaptığı konuşmada şunları söylemişti:

"Medyada da akbabalar var. Daha düne kadar üniformalılar yazdıklarınızdan dolayı azarlıyorlardı. Onların karşısında selam durup 'şak' yapıyordunuz. Sizi o tasmalardan kurtardık. Şimdi ise boyunlarında uluslararası tasmalar taktılar.."

Medya patronları başbakanı dinliyor
Daha önce bir çok isimin işine AKP'ye karşı muhalif tavrı nedeniyle son verilirken, son olarak Başbakan Erdoğan'ın hakkında "yapılanları not ediyoruz" dediği Akşam gazetesi yazarı Serdar Akinan'ın işine de üç gün önce son verildi. Gazeteden yapılan açıklamada , Akinan'ın işten çıkarılmasına gerekçe olarak ekonomik sıkıntılar gösterildi.

(soL-Haber Merkezi)