Tayyip dedi ki: Batarsan sen batarsın

Ekonomik kriz konusunda felaket tellallığı yapıldığını söyleyen Başbakan Erdoğan, Aydın Doğan'ı kastederek “Ne yazarsan yaz, benim borsada param yok, sen batacaksın sen. Benim orada param yok, ama senin var” dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "büyük işverenlerin ve bankaların zor durumda olduğu" yönündeki sözlerin doğru olmadığını söyledi. Erdoğan "Hiç kimse zor durumda değil. Gerçekler başka. Bunlar alışmışlar, hükümetleri köşeye sıkıştırarak, oralardan nemalanmaya" dedi.

Partisince Ordu'da düzenlenen mitingde konuşan Erdoğan, kendisine "IMF'yle anlaşmayı niye geciktiriyorsun" diye sorduklarını söyleyerek "Sana mı soracağım? Türkiye'nin menfaatine olursa imzalarız. Ülkemin, milletimin menfaatine olmayacaksa kusura bakmayın imzalamayız" şeklinde konuştu. Erdoğan şöyle devam etti: "'Efendim işte büyük işverenler, bankalar zor durumda'... Hiç kimse zor durumda değil kardeşlerim. Gerçekler başka, bakmayın. Bunlar alışmışlar, hükümetleri köşeye sıkıştırarak oralardan nemalanmaya. Tabi şimdi diyorlar ki IMF ile anlaşsınlar da bu para gelsin, bankalara servis yapılsın."

DSP-MHP iktidarında 16 bankanın battığını, bu nedenle 40 milyar dolar ödendiğini söyleyen Erdoğan, "Ah değerli kardeşlerim, böyle sömürdüler bizi, böyle bitirdiler bizi. Şimdi sıkılmadan çıkıp konuşuyorlar, şöyle böyle... Ne böylesi, hesap ortada. Akparti iktidarında 1 tane batan banka var mı?" dedi. Erdoğan, "Ah benim kardeşim ah, ciğerlerimiz yanıyor. Onun için 29 Mart çok önemli. Bunlar milliyetçiyiz diyorlar. Nasıl milliyetçisin? Milli bankamız Merkez Bankasını bize kasada 26,5 milyar dolar ile devrettiler" diye konuştu.

"Batarsan sen batarsın"
Ordu'nun ardından Trabzon'da düzenlenen mitingde de Erdoğan ekonomik krize değinmeye devam etti. Dünya krizi yaşarken ABD'de, Japonya'da dev bankaların çöktüğünü, finans kuruluşları ile sigorta şirketlerinin battığını anlatan Erdoğan, "Elbette bu krizin de Türkiye'ye etkisi olacak, ama hamdolsun Türkiye'de batan bir tane banka var mı?" dedi. Erdoğan bunu "çok köklü reformlar" yapmalarına bağlarken, felaket tellallığı yapıldığını söyledi.
Doğan yayın grubu sahibi Aydın Doğan'a da seslenen Erdoğan, "Felaket tellallığı yapan medya grubuna özellikle seslendiğini" dile getirerek, "Ne yazarsan yaz, benim borsada param yok, sen batacaksın sen. Benim orada param yok, ama senin var. Sen böyle yazdıkça bu iş geri gider. Sen felaket tellallığını yaptıkça daha geri gider. Biz buna rağmen mücadelemizi vereceğiz. Çünkü istiyoruz ki senin yanında, kurunun yanında yaşlar yanmasın. Onun için mücadelemizi vereceğiz" dedi.