Taraf'ta köşe kapmanın yolu

Son birkaç aydır Taraf gazetesinin "Hertaraf" bölümünde konuk yazar statüsü ile düzenli olarak sola ve Denizler'in mirasına küfreden Rasim Ozan Kütahyalı'nın da artık bir köşesi var. Köşenin adı "Özgürlüğün Çarpıntısı"…

soL (HABER MERKEZİ) Düşünmenin taraf olmak olduğunu söyleyip düşünmeden de taraf olunabileceğini gösteren gazetenin artık yeni bir köşe yazarı var. İlk yazılarını TPE (Toplum ve Politika Enstitüsü) Genel Koordinatörü olarak imzalayan, daha sonra yazılarına attığı imzalardan senarist/yazar olduğunu öğrendiğimiz ve artık bir köşe yazarı olan Rasim Ozan Kütahyalı'nın "önlenemez yükselişi" Denizler'in mirasını reddetmemiz gerektiğini söylediği güzide yazısı ile başladı. Kütahyalı, Denizler'in yolunun bizi nereye götüreceği sorusu ile başladığı solla hesaplaşma süreci sayesinde Taraf gazetesinde kendine köşe buldu.

Taraf gazetesi dışında Star ve Yenişafak gibi gazetelerde de yazıları yayınlanan ve liberalizmin yeni kuşak "parlayan yıldızı" olan Kütahyalı, kendisine kalmayan bir mirasın reddedilmesi gerektiğini söyleyerek tartışmayı büyütmüştü.

Bu tartışmayı şartlar uygun olsaydı Türkeş de Marksist bir comandante (kumandan) olabilirdi ya da "Tam bağımsızlık tam barbarlıktı demektir" gibi özgün düşünceleri ile genişleten Kütahyalı, ülkemizdeki diğer liberallerin yapmaya çalıştığı gibi sol, bağımsızlık, anti-emperyalizm gibi kavramlara savaş açtı. Kütahyalı, açtığı bu savaştaki başarıları sayesinde taraf gazetesinde bir köşe sahibi oldu.

Kütahyalı, "Özgürlüğün Çarpıntısı" isimli köşesinde yazdığı ilk yazısında "taraf değiştiren çocuklar" ın müjdesini veriyor.