Taner Yıldız: 100-200 ağaç Türkiye'ye engel olamaz

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Soma’nın Yırca köyünde Kolin Grubu’na termik santral yapımı için acele kamulaştırılan arazideki ‘izinsiz zeytinlik kıyımı’nı ‘bir kayıp olarak görmediklerini’ söyledi.

Üçüncü havalimanını da yapacak konsorsiyum içinde yer alan Kolin Grubu’nun köylüleri darp etmekten, kelepçe takmaya kadar varan kesim inadına ‘arka çıkan’ Taner Yıldız, “Orada ne kadar zeytin ağacı kesti, bunu bir kayıp olarak görmüyoruz, yerine yüz katını bin katını diksin o yatırımcı. Bunu da yatırımcımız yapmaya hazır” dedi.

'100-200 ağaç Türkiye’ye engel olamaz'
Zeytinliklerin kendi iktidarları döneminde 91 milyon adetten 162 milyon adete çıkarıldığını öne süren Yıldız, ağaçları da Türkiye’nin gelişmesine engel olmakla suçladı. Yıldız, “Ama oraya 1.3 milyar dolarlık yatırım yapacaksın, oradaki kesilecek 100-200 tane zeytin ağacı Türkiye’nin gelişmesine de mani olmaması lazım. Yatırım seçtiğiniz alana değil kömür nerede çıkıyorsa oraya geliyor” şeklinde konuştu.

Yırca’da şu zamana kadar acele kamulaştırma süreci tamamlanmamasına, köylüler topraklarının karşılığını almamasına rağmen 1000’den fazla ağaç kesildi.