Suriye'ye gitmek isteyen Tunuslu cihatçıyı ailesi İstanbul'da buldu!

Suriye'ye gitmek için Tunus'tan İstanbul'a gelen Hasni Kais'e eşi ve annesi engel oldu. Atatürk Havalimanı'nda sinir krizi geçiren Hasni Kais'in eşi, çabalarında başarıya ulaştı. Kais ve ailesi, uçakla ülkelerine geri döndü.

DHA'nın haberine göre, kocasının Suriye'ye gitmek için İstanbul'a geldiğini öğrenen Tunuslu Nejri Kais, yanına annesini de alıp geldiği Atatürk Havalimanı'nda yakaladığı eşi Hasni Kais'i Suriye'ye gitmekten vazgeçirdi. Olay Atatürk Havalimanı'nın Suriye'ye gitmek isteyen cihatçılar için bir transit noktasına dönüştüğünü de gözler önüne serdi.

Bu gün öğle saatlerinde Atatürk Havalimanı Dış Hatlar gidiş terminali bir kadının feryatlarıyla inledi. Sakallı bir erkeğe sarılan kadın, onu Arapça bir şeyler söyleyerek ve ağlayarak bırakmak istemiyordu. Olay yerine önce polis geldi ancak polis de olayı önce çözemedi ve kadının sağlık sorunları olduğu gerekçesiyle doktor çağırdı.

Genç kadın, yanında annesi olduğu öğrenilen bir başka kadınla birlikte genç bir adamı bırakmak istemiyordu. Gelen tercüman aracılığı ile sorunun sağlık olmadığı, kadının eşinin Suriye'ye gitmek istemesinden kaynaklandığı anlaşıldı. Doktor, uzun ikna söylemleri sonucu genç kadını sakinleştirdi.

Genç kadın sinir krizi geçirdi
Alınan bilgiye göre Tunuslu Hasni Kais, Türkiye üzerinden Suriye'ye gitmek için İstanbul'a geldi. Suriye'ye gitmesini istemeyen eşi Nejri Kais, kocasını kararından vazgeçirmek için yanına annesini alarak Tunus'tan İstanbul'a geldi ve Atatürk Havalimanı'nda yakaladığı eşinin gitmemesi için uzun süre ağladı. Bir süre sonra ikna olan koca, Suriye'ye gitmekten vazgeçti.

Nejri Kais bu arada sinir krizi geçirdi. Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde kadına yardım eden sağlık ekibi Arapça bilen bir yolcunun yardımıyla durumu öğrenmeye çalıştı. Daha sonra Kais çifti ülkelerine dönmeye karar verdi ve üçü birden Atatürk Havalimanı'ndan Libya'ya uçtu.