‘Sosyalist Enternasyonali’, sosyalist sanan gericiler Türkiye soluna isyan ederse!

“Sosyalist Enternasyonal” adlı örgütün Suriye konusunda yaptığı açıklamalar ve aldığı karar emperyalizmin talepleri doğrultusunda şekillenmeye devam ederken, sosyalizm düşmanları da örgütün kararına destek vererek sola saldırıyor.

Sosyalist Enternasyonal adlı örgüt “Esad rejimi gitsin” diyerek Suriye’de emperyalizmin isteklerinin gönüllü savunuculuğunu sürdürürken, gericiler “bakın Ssosyalist Enternasyonal ne diyor, bunlar ne diyor” diyerek sola akıl verme arayışlarını sürdürüyor.

Tunus, Mısır, Libya... Suriye
Sosyal demokratların bir çatı örgütü olan Sosyalist Enternasyonal, Tunus, Mısır ve Libya’nın ardından Suriye’de de emperyalizmin sözcülüğünü sürdürüyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkan yardımcısı olduğu örgüt, son toplantısında “Sivilleri katleden rejim meşruiyetini yitiriyor” şeklinde bir karar alırken, ÖSO ve diğer çetelerin saldırılarına ve sivil katliamlarını görmezden geldi.

Sosyalist Enternasyonal adlı bu örgütün aldığı kararlar Türkiye’de gericilerin sol düşmanlığını unutarak, ülke soluna “bakın enternasyonal ne diyor bunlar ne yapıyor” dedirtiyor. Burada gericilerin unuttuğu nokta ise Sosyalist Enternasyonal adlı örgütün en az onlar kadar emperyalizm yanlısı ve işbirlikçi tutumu.

Gericiler enternasyonali "sosyalist" sanarsa...
Daha önce Libya’nın emperyalizm tarafından bombalanmasına gözlerini yuman örgüt, bu açıdan Türkiye’de AKP iktidarı ve gericilerle aynı noktada yer almayı sürdürüyor.

Sosyalist Enternasyonal adlı örgütle aynı noktada yer alan, hatta geç açıklama yaptığı için “muhaliflere yarım ağızla destek vermekle” suçlayan Kenan Alpay, Haksöz Haber adlı sitede yayınlanan yazısında şu ifadelere yer vererek saçmalamakta sınır tanımadıklarını gözler önüne seriyor:

“CHP ve İP, TKP ve EMEP, SDP ve ESP, İHD ve KESK-DİSK gibi sol-sosyalist örgütlerin Baas-Esed cuntasının yıkım ve katliamlarını aklayan hatta meşru müdafaa olarak lanse etmelerinde büyük bir gariplik ve tuhaflık yok aslında… Sosyalist Enternasyonal, Esed-Baas rejiminin gidici olduğunu görüp yarım ağız da olsa “Sivilleri katleden rejim meşruiyetini yitiriyor!” diyor. Türkiye’deki sol-sosyalist örgütlerse şimdiye kadar veremedikleri proleterya mücadelesini bir süredir Baas-Esed cuntasının bekası adına hasretmekte ısrarlılar. Sınıfsal değil ama ideolojik intiharda ısrar yani!”


CHP: Tam uyum içindeyiz

Başbakan Erdoğan’ın da katıldığı “bakın Sosyalist Enternasyonal ne diyor” kampanyası CHP’de hemen sonuç verirken, konuya ilişkin açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu’nun sözleri ise şaşırtmadı:

“Bugün bazı basın organlarında yayımlanan haber ve yorumlarda Güney Afrika’nın Cape Town şehrinde yapılan Sosyalist Enternasyonal (SI) 24. Kongresinin kararlarında Suriye konusunda yer alan ifadelerin Cumhuriyet Halk Partisi’nin görüşlerine ters düştüğü iddia edilmekte ve bu bağlamda özellikle Esad rejiminin 'tüm meşruiyetini kaybettiği' ibaresine işaret edilmektedir. Bu haber ve yorumlar, kasıtlı değilse bile en hafif ifadeyle bilgisizlikten kaynaklanmaktadır.

CHP, Suriye konusunda hiçbir zaman Esad rejiminin savunuculuğunu yapmamış ve ona meşruiyet ölçüsü biçmemiştir. Cape Town’da bu konuda herhangi bir tartışma yaşanmamıştır. Bu itibarla, Suriye konusunda kabul edilen kararlar, SI camiasının genel bakış açısını yansıtmaktadır.”

(soL - Haber Merkezi)