'Sonunuz Hrant Dink gibi olur' tehdidine beraat

Baskın Oran ve İHD'ye "Sonunuz Hrant Dink gibi olur" dediği e-postalar atan polis memuru, başka yerlere bu tip postalar yolladığını itiraf etmesine rağmen beraat etti.

Vatan'dan Kemal Göktaş'ın haberine göre, Batman Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde görevli iken Prof. Dr. Baskın Oran'a, üzerinde Türk İntikam Tugayı (TİT) yazılı e-posta göndererek, ''tehdit ve hakarette bulunduğu'' iddiasıyla yargılanan eski polis memuru Alper Alptuğ'a beraat kararı verildi. Mahkeme, mail adresinin kendisine ait olduğunu kabul eden Alptuğ'un ilk ifadesinde "benzer içerikli bir çok mail attığını, şikayet konusu maili de atmış olabileceğini ama hatırlamadığını" söylemesine rağmen son savunmasında suçu inkar etmesini beraat için yeterli gördü.
İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Merkezi’nin elektronik posta adresine “Türk İntikam Tugayları- TİT” imzalı tehdit mektubu gönderen, sonradan Batman Emniyet Müdürlüğü’nde polis olduğu ortaya çıkan Alper Altuğ hakkında açılan davada karar duruşması dün Ankara 22. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapıldı.

'Hrant Dink'in yanına gidersiniz'
İHD’nin elektronik posta adresine Bozkurtkaan ismini kullanarak, “TİT” imzalı tehdit mailleri göndererek, “İnsan hakları adı altında bir çok insan olmayan mahlukatı savunarak bir şeyler yaptığınızı sanıyorsunuz. Baskın Oran gibi Ermeni p..lerini savunmaya devam ederseniz o çok sevdiğiniz Ermeni ajanı Hrant Dink’in yanına gidersiniz. Bu derneğin yetkililerine sesleniyorum, Baskın Oran ve buna benzer Türklüğe hakaret edenlerin ölümü elbet elimizden olacaktır. Bu hesabı sormaya hazırız, ayağınızı denk alın” şeklinde mail attığı iddia edilen Alptuğ’un beraatine karar verilmesini istedi. Savcı, mailin atıldığı yerin Batman Polisevi'ndeki bir bilgisayar olması ve Alptuğ'un ilk ifadesinde mail adresinin kendisine ait olduğunu, benzer içerikli bir çok mail attığını, şikayet konusu maili de atmış olabileceğini ama hatırlamadığını söylemesine rağmen sanığın suçu işleyip işlemediği yönünde "şüphe" olduğunu savundu. Savcı, bu görüşünü, Alptuğ'un mailin gönderildiği tarihte "polislikten çekilmiş sayıldığı" ve son savunmasında maili gönderdiğini inkar etmesine dayandırdı. Mahkeme de savcının bu görüşü doğrultusunda Alptuğ'un beraatine karar verdi.

TİT terör örgütü olarak kabul edilmedi
Prof. Oran ve İHD'ye yönelik tehdit mailinin ardından eski polis Alptuğ hakkında 2 yıl 3 aydan 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Ankara 22. Asliye Ceza Mahkemesi, ilk yargılamada TİT'in "terör örgütü" olduğu gerekçesiyle davayı kapatılan özel yetkili mahkemelere göndermişti. Ancak özel yetkili Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'nin TİT'i terör örgütü olarak görmemesi üzerine davaya hangi mahkemede bakılacağına Yargıtay karar vermişti. Yargıtay da cinayet, sabotaj ve bombalama eylemleri olmasına rağmen TİT'i "terör örgütü" olarak kabul etmemiş ve davaya Asliye Ceza Mahkemesi'nde bakılmasına karar vermişti.