Şemdinli'de mayınlı saldırı: Çatışmalar sürüyor!

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Bağlar köyü yakınlarında, askeri araç geçişi sırasında 4 mayın birden patladı. Bu saldırının ardından bu kez Şemdinli Tekeli Jandarma Karakolu'na da havan toplu bir başka saldırı düzenlendi.

Güncelleme 20:35

Şemdinli'de patlayan mayınların sonucunda 4 askerin hayatını kaybettiği, 2 askerin de yaralandığı açıklandı.


Güncelleme: 18:51

"Şiddetli çatışmalar sürüyor"
Şemdinli'de çıkan çatışmalar sürerken, Şemdinli Derecik'de mahsur kalan BDP Milletvekili Esat Canan, şu anda Ortaklar Köyünde olduğunu ve kendisi ile birlikte yaklaşık 80 araçlık bir sivil konvoyun da mahsur kaldığını dile getirdi. Köylüler ve köyde mahsur kalanlarla birlikte bekleyişlerinin sürdüğünü belirten Canan, Ortaklar Köyü karakolunun kontrol noktasından öteye geçmelerine izin verilmediğini ifade etti.

Şiddetli çatışmaların da sürdüğünü belirten Canan Twitter'dan attığı mesajda çatışmalara ilişkin şu bilgiyi verdi:

"Bir süredir çok şiddetli bir çatışma sürüyor. Bulunduğumuz tepeden patlayan bombaları ve yanan ormanları net bir şekilde görebiliyoruz."


Güncelleme: 17:49

Hakkari Şemdinli'de iki ayrı yerde başlayan çatışmalar sürerken, BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan Twitter'dan attığı mesajlarla çatışma dolayısıyla bölgede mahsur kaldığını dile getirdi.

"Şemdinli'ye bağlı Derecik bölgesine giderken etrafta meydana gelen çatışmalar sebebiyle mahsur kalmış bulunuyorum. Şu anda bölgeden çıkışımıza izin verilmiyor."


Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Bağlar köyü yakınlarında askeri araç geçişi sırasında mayın patladı. Mayınların patlamasının ardından bölgede çatışma çıktığı ve çatışmanın sürdüğü belirtiliyor. Şu ana kadar patlama ve çatışmada ölü ve yaralı olup olmadığı bilinemiyor.

Bir saldırı daha
Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Bağlar ile Zorgeçit köyleri arasında askeri konvoyun geçişi sırasında patlama meydana geldi. İlk patlamadan sonra art arda üç patlama daha meydana geldi. Bu arada yine Şemdinli'de İran sınırında bulunan Tekeli Jandarma Taburu'na PKK'liler tarafından havan toplu saldırı düzenlendi. Saldırının ardından bölgede çatışma başladı.

Gelişmeleri aktaracağız...

(soL - Haber Merkezi)