Seçime usulsüzlükler damga vurdu

30 Mart yerel seçimleri için yurttaşlar sabah saatlerinden itibaren oy kullanmaya başladı. Seçimlere ilişkin il il tüm gelişmeler soL'da...

Güncelleme 22.37: Eskişehir Salih Zeki Anadolu Lisesi'ndeki kaçırılmaya çalışılan sandıkta tekrar sayım yapılması kararı alındı.


Güncelleme 22.26: Büyükerşen Eskişehir'de elektrik kesintisi nedeniyle sonuçlara ulaşamadıklarını, sandığı kaçırmaya çalışan kişi için polis çağırdıklarını ancak polisin uzun süre gelmediğini belirtti. Vali'yi arayan Büyükerşen, elektrik kesintilerine ilişkin olarak Vali'den "haberim yok" yanıtı aldıklarını söyledi.


Güncelleme 22:01
Nuce TV muhabiri Amed Dicle'nin Twitter hesabında paylaştığı iddiaya göre, Hasankeyf’te seçimi BDP'nin kazanmasının ardından ilçede elektriklerin kesildi. Elektrikler geldiğinde AKP'nin 6 oy farkla kazanmış olduğu görüldü.


Güncelleme 21:52
Eskişehir’de Salih Zeki Anadolu Lisesi’nde oyların sayımı sırasında önce elektrikler kesildi. Kısa süren elektrik kesintisinin ardından sandık başkanı oyları kaçırırken suçüstü yakalandı. Sandık başkanı hakkında müşahitler tarafından tutanak tutuluyor. Yılmaz Büyükerşen konuyla ilgili olarak "Arkadaşlarımız oy sandığını kaçırmaya çalışan birini yakalayıp sandıkla birlikte bir odaya kilitleyip polisi çağırdı" dedi.


Güncelleme 21:50
Yılmaz Büyükerşen: "Şu anda Eskişehir'in 9 büyük mahallesinde elektrikler kesik."


Güncelleme 21:23
İzmit'te de bulunan 50. Yıl Cumhuriyet ilköğretim okulunda, 1230 nolu sandık başkanı sayılmış oy pusulalarıyla dolu torbayı tek başına okuldan çıkartmaya çalıştı. Müşahitlerin itiraz etmesi üzerine gerginlik yaşandı. Müşahitler sandık başkanının önüne geçerek oy torbalarıyla okuldan tek başına çıkmasına izin vermedi. Okula polis çağırıldı.


Güncelleme 21:02
Sayımlar sürerken yurt çapında elektrik kesintileri sürüyor. Son olarak Eskişehir'de Odunpazarı, Yenikent, Büyükdere, Vişnelik Akarbaşı, Takkalı ve Emek mevkilerinde elektriklerin kesildiği bildiriliyor. Odunpazarı'nda yurttaşlar tencere tavalarla olanlara tepki gösteriyor.


Güncelleme 20:46
DHA'nın haberine göre, Muğla'nın Marmaris İlçesi'nin CHP'den tekrar aday olan Belediye Başkanı Ali Acar'ın evine silahlı saldırıda bulunuldu. Evin duvarlarına ve park halindeki iki otomobile çok sayıda mermi isabet ederken, şans eseri ölen ve yaralanan olmadı. Olay anında Başkan Ali Acar'ın ailesi ile birlikte evinde olduğu öğrenildi.


Güncelleme 20:43
Van seçim kurulu binası içerisinde AKP'lilerin oy tutanaklarını değiştirdiği iddiasıyla BDP Belediye Başkan adayı Bekir Kaya ve BDP Van milletvekili Nazmi Gür seçim kuruluna geldiler. Seçim kurulunda gerginlik devam ediyor.


Güncelleme 19:12
Nuce TV muhabiri Amed Dicle, AKP'lilerin Tatvan'da seçimi kaybedeceğini anlayınca sandıkları yerlere atıp dağıttığını bildirdi.


Güncelleme 19:12
Gebze İstasyon Mahallesi’nde bulunan Ahmet Parmaksızoğlu Ticaret Meslek Lisesi’nde büyük bir skandal yaşandı. Kayıtlı oldukları 1022 nolu sandığa oylarını kullanmak üzere giden Selahattin Akbulak ve kızları Ezgi ve Yasemin Akbulak kendilerinin yerine başkalarının oy kullandığını ve seçmen listesinde bulunan isimlerinin yerine imza atıldığını gördü. Sandık görevlileri baba ve kızlarının oy kullanmalarına imzalar atıldığı gerekçesiyle izin vermeyince gerginlik yaşandı. YSK memurları olay yerine gelerek tutanak tuttu. Baba ve kızları sandık görevlilerinden şikâyetçi olup gerekenin yapılmasını istedi.


Güncelleme 18:29
Bursa Osmangazi'de bulunan Mutlular Gazi Osmanpaşa İlköğretim Okulu'nu basan yaklaşık 100 kişilik AKP'li grubun, saat 16 sularında okulun giriş ve çıkışlarını kapattığı bildirildi. CHP'li görevlileri ve gazetecileri tartaklayan grup, bir CHA muhabirini de feci şekilde darp etti. Polisin saldırganları engellemek için ciddi bir girişimde bulunmadığı ve olaya geç müdahale ettiği belirtildi. Saldırganlar daha sonra, polis tarafından okul dışında kontrol altına alınırken, mahzur kalan CHP'liler ve gazeteciler okuldan çıkarıldı.


Güncelleme 17:31
Eskişehir Melahat Üngür Ortaokulu'nda 1362 numaralı sandıktaki oyların, yanlış kullanıldığı gerekçesiyle sandık başkanı tarafından yakıldığı bildirildi. Olay yerinde bulunan avukatların yakılan oylarla ilgili tutanak tuttuğu belirtiliyor. (Dokuz8 Haber)


Güncelleme 17:03
Saat 17:00 itibariyle tüm yurtta oy verme işlemi sona erdi.


Güncelleme 16:36
Bursa'da CHP Osmangazi İlçe Başkanı İsmet Karaca ve yanındaki partililer, linç girişimine maruz kaldı. Olay, Mutlular İlköğretim Okulu'nda meydana geldi. soL'un görüştüğü, İsmet Karaca'nın kardeşi, CHP'lilerin halen okulda rehin durumda bulunduğunu belirtti.


Güncelleme 16:07
Saat 16:00 itibariyle Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis illerinde oy verme işlemi bitti.


Güncelleme 16:02
Evrensel'in haberine göre, Gaziantep'in Şahinbey İlçesi Akdere Mahallesi'nde bulunan Hatice Karslıgil İlköğretim Okulu'nda yapılan seçimlerde bir yurttaşın 3 kere oy kullanması üzerine olay çıktı. 3005 nolu sandıkta yaşanan olayı gören yurttaşların sandık başkanına durumu bildirmesi ve sandık başkanının bunun üzerine yurttaşları bulundukları yerden çıkarmaya çalışmasıyla gençler ile sandık görevlileri arasında kavga çıktı. Kavgaya polisin müdahale etmesiyle olay büyüdü. Polisin olayda gaz bombası kullanması üzerine birçok yurttaş gazdan etkilendi.


Güncelleme 15:58
Elimize ulaşan bilgiye göre Manisa Akhisar Anadolu Ticaret Meslek Lisesi'nde, Fehmi K. isimli yurttaş, sandık sandık dolaşıp seçmenlerin elini sıkan AKP Milletvekili Uğur Aydemir'i "ben katillerin elini sıkmam" diyerek reddettiği için AKP üyeleri tarafından tartaklandı. Fehmi K. daha sonra polis tarafından gözaltına alındı.

Arkadaşları, babası ve avukatların Akhisar Merkez Karakolu önündeki bekleyişi sürüyor. Halkevleri, ÖDP, CHP temsilcilerinin de destek olmak üzere karakola gittiği gelen bilgiler arasında.


Güncelleme 15:50
DHA'nın haberine göre, Çanakkale’nin Bayramiç İlçesi’nde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü binasındaki 1013 nolu sandıkta, oy pusulalarının konulduğu zarflar karışınca, İlçe Seçim Kurulu oy verme işlemini durdurdu.


Güncelleme 15:47
Sendika.org'un haberine göre, Bursa Yıldırım Ortabağlar Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nda sandık başında tartışma çıktı. Oy kullanması engellenen bir vatandaş darp edildi. Engellemelere rağmen oyunu kullanan vatandaş salon çıkışında da darp edildi. Polis darp raporu almak isteyen kişiyi hastaneye götürmüyor.


Güncelleme 15:32
Kocaeli Kuruçeşme ilçesi Akpınar Fatma Seher İlköğretim Okulu’nda “evet” mührü çalındı. Olay yerine jandarma geldi. Oy verme durduruldu.


Güncelleme 14:58
İstanbul’da çeşitli üniversitelerde okuyan ve Bolu’da oy kullanılacak yaklaşık 40 öğrenci AKP tarafından minibüslerle Bolu’ya getirildi. Oylarını kullanan üniversite öğrencilerine AKP Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun ve AKP Bolu Belediye Başkan adayı Alaaddin Yılmaz kullandıkları oylardan dolayı teşekkür ettiler.


Güncelleme 14:30
Şimdiye kadar ülke genelinde tümü AKP'liler tarafından gerçekleştirilen 384 hile vakası tespit edildi.


Güncelleme 14:00
Eskişehir Mithatpaşa İlkokulu'nda isimleri listede yazılı olmadığı halde oy kullanmaya çalışan polisler TKP müşahitleri tarafından sandık bölgesinden çıkmaları için uyarıldılar. Polisler, vatandaşların yardımıyla oy kullanmadan sandık bölgesinden çıkarıldılar.


Güncelleme 13:42
ANF'nin haberine göre, Çaldıran'a bağlı Aşağı Çanak köyünde AKP'liler BDP müşahitlerine bıçakla saldırdı. Saldırı sonucu 2'si ağır 4 kişi yaralandı.


Güncelleme 13:16
Mersin Salim Yılmaz Kız Meslek Lisesi'nde bir Suriyeli'nin oy kullanırken yakalandığı bildirildi. (Dokuzsekiz Haber)


Güncelleme 13:08
Bursa Yenişehir'de Akçeşme İlköğretim Okulu 1144 numaralı sandıkta, muhtar adaylarına ilişkin zarfların ve belediye başkan ve belediye meclis üyeleri için atılmış olan oyların ortak bir sandığa atıldığının TKP müşahiti Serkan Bircan tarafından tespit edilmesi sonrasında Bircan tarafından çekilen fotoğraf polis memurları tarafından zorla silindi. Polis tarafından GBT sorgulaması için alıkonulan Bircan'ın sandık başına gitmesi engelleniyor.


Güncelleme 13:00
Adana Kurtuluş Mahallesi'nde bulunan Paksoy Lisesi 1065 numaralı sandıkta bir sandık görevlisinin, henüz oy verme işlemi başlamamışken sandık başkanına AKP adına verdiği sayıma itiraz dilekçesi sandık başkanı tarafından kabul edildi. CHP ve TKP'li müşahitlerin durumu fark etmesi AKP'li görevli telaşa kapılarak dilekçeyi imha etmeye çalıştı. İtirazlar üzerine polise tutanak tutturuldu.


Güncelleme 12:36

Mardin'in Midyat ilçesinde, AKP mührü basılmış oy pusulaları bulundu. ANF'nin haberine göre BDP'li müşahitler Midyat İMKB Lisesi C blokta bulunan bir sandıkta, AKP mührü basılmış çok sayıda oy pusulası yakalandı.


Güncelleme 11:52

Mersin Viranşehir 75. Yıl İlköğretim okulundaki çoğu sandıkta oy pusulalarının seçmen sayısından daha az olduğu ortaya çıktı. Sandık kurulları bu bilgileri sözlü olarak müşahitlerle paylaşıyorlar.


Güncelleme 11:39
Van'da bir okul girişinde silahlarıyla bekleyen korucuları görüntüleyen muhabirler Kayser Tekin ve Hicret Çiftçi gözaltına alındı.


Güncelleme 11:33

Mardin'in Derik ilçesine bağlı Kotê (Pirinçli) köyünde AKP'lilerin toplu oy kullanmaya çalıştığı iddia edildi. Fıratnews sitesinin haberine göre, sabah saatlerinden itibaren köy muhtarının eşliğinde toplu oy kullanmaya başlayan AKP'liler, usulsüzlüğe itiraz eden BDP avukatlarına taş ve sopalarla saldırdı. Bir avukatın hafif yaralandığı belirtiliyor.


Güncelleme 10:34
Eskişehir'de AKP Belediye Başkan adayı Harun Karacan korumalarıyla birlikte sandıkları tek tek dolaşıyor.


Güncelleme 10:16
ANF'nin haberine göre Bitlis'te AKP mührü basılmış hazır oy pusulaları ele geçirildi. HDP Bitlis İl Başkanı Hamza Özkan, Bitlis Lisesi 1083 Nolu Sandıkta, AKP mühürlü oy tespit edildiğini ve gerekli itirazı yaptıklarını söyledi.


(soL- Haber Merkezi) Yurttaşlar sabah saatlerinden itibaren yerel seçimler için sandık başında. Oy kullanma işleminin başlamasıyla beraber farklı illerden usulsüzlük ve baskı iddiaları da gelmeye başladı. Seçimlerle ilgili gelişmeler dakika dakika soL Haber Portalı'nda...