Sarıgül'den 'ön seçim' hamlesi

CHP İstanbul İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Mustafa Sarıgül, İstanbul adaylığı için önseçim istedi. Sarıgül'ün hamlesi, Gürsel Tekin'i devreden çıkarma hamlesi olarak yorumlandı.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP İstanbul İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. “İstanbul bir değişim istiyor. İstanbul’dan ben kazanmayacağım, CHP kazanacak” diyen Sarıgül, “Hiçbir zaman Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu dara düşürecek bir işi Allahım bana yaptırmasın” ifadelerini kullandı.

Sarıgül, ön seçim talebini de dile getirerek, “Sarıgül atamayla, tayinle mebus olmadı. Bugün genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu’ndan rica ettiğim gibi o zaman da Genel Başkanım Erdal İnönü’den rica etmiştim. İnönü, ön seçim yaptı. Ön seçimle milletvekili oldum. CHP’de aday zenginliği demokrasinin çok güzel bir göstergesidir. Aday adayı arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Genel merkezimiz yöntemi belirledikten sonra başvurumu yapacağım. Ben isterim ki, önce partili arkadaşlarımızın gönlüde olayım sonra da halkımın gönlünde olayım” diye konuştu.

'Berlin Duvarı'nı demokrasi kaldırdı'
Sarıgül, Suriye sınırında Nusaybin’le Kamışlı’yı birbirinden ayırmak için inşa edilen duvar yapımının halen devam ettiğini söyledi. Sarıgül, “Geçmişte çok sayıda duvar inşa edildi. En ünlüsü Çin Seddi’ydi, hiçir şeye yaramadı. Berlin Duvarı da tarihe utanç duvarı olarak geçti. Berlin Duvarı’nı demokrasi kaldırdı, attı. Duvarları iktidarın gücüyle çekebilirsiniz ama ordan rüzgarlar geçer, o rüzgarları kesemezsiniz. Ankara’daki iktidara sesleniyorum seçim öncesi Kürt yurttaşlarımızı istismar edecek ayak oyunlarını bırak” dedi.

'Seçime 4 ay kala Barzani’yi davet ettin, yutmazlar'
Dün Diyarbakır’da gerçekleşen Erdoğan-Barzani görüşmesine de değinen Sarıgül, “Barzani yaşıyor. Barzani yıllardan beri orada yaşıyor. Sen de 13 yıldır iktidarsın. Ölüyü diriyi bıraktın. Seçime 4 ay kala Barzani’yi davet ettin, yutmazlar” dedi.