Sadullah Ergin: ‘İyi niyetli herkesle görüşmeye açığız’

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda açlık grevlerine ilişkin açıklama yapan Ergin, grevin sonlanması için çağrı yaparak “iyi niyetli herkesle görüşmeye açığız” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Adalet Bakanlığı'nın 2013 yılı bütçesine ilişkin sunum yapan Sadullah Ergin, cezaevlerinde sürmekte olan açık grevleri konusunda da konuştu.

Açlık grevlerinin esasında ceza infaz uygulamalarına yönelik eleştirilerden kaynaklanmayıp, daha çok bazı siyasi ve sosyal taleplerin ifadesi görüntüsü arz etmekte olduğunu savunan Ergin konuya ilişkin şunları söyledi:

“Bizim bu olaya yaklaşımımız insani noktada bulunmaktadır. Olayın başlangıcından bu yana şahsım ve bakanlığım tarafından, grevlere son verilmesi için çalışmalar sürdürülmüştür. Ayrıca sürekli olarak hükümlüler, uzman hekim ve psikologların gözetimi altında tutularak kendilerine gerek fiziksel gerekse psikolojik destek sağlanmış, açlık grevine girenlerin kilo ve tansiyon ölçümü yapılarak sağlık durumları sürekli gözetim altında tutulmuştur.”

Grevlerin sonlandırılması için çağrı yapan Ergin sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu grevlerin derhal sonlandırılması için huzurlarınızda tekrar çağrıda bulunmak istiyorum. Sürece katkıda bulanacak iyi niyetli herkesle görüşmeye açık olduğumuzu belirterek, tüm kamuoyunun bu konuyu siyasi mülahazalara alet etmeden, aynı duyarlılıkla ve soğukkanlılık içinde karşılaması için çağrıda bulunuyorum. Ayrıca bu süreçte tahriklere karşı herkes duyarlı olmalıdır.”

(soL - Haber Merkezi)