Polisin "dost"luğu da bir yere kadar!

Polis teşkilatının özellikle Doğu ve Güneydoğu illerindeki "halkla kaynaşma" gösterilerinden biri daha murad edilenden farklı sonuçlandı. Van'da polis memurları ve lise öğrencileri arasında yapılan "dostluk maçı"nda Kürtçe konuşan liselilere tarafların eşit olmadığını hatırlatan polisler, saldırdıkları öğrencilerden dördünün yaralanmasına yol açtı.

soL (HABER MERKEZİ) Van'ın Muradiye ilçesinde, ilçe emniyet müdürlüğüne bağlı polisler ile lise öğrencileri arasında yapılan "dostluk maçı"nda çıkan arbedede, dört öğrenci ve bir polis yaralandı. Yaralıların ayakta tedavilerinin ardından taburcu edildikleri belirtildi.

Futbol maçında yaşanan olayda, lise öğrencisi bir oyuncunun Kürtçe pas istemesi yüzünden karşı takımdaki polislerin tepki göstererek önce öğrencilerle tartışmaya başladığı, ardından da saldırdığı öğrenildi. Yaralanan dört öğrencinin polisler tarafından gözaltına alınarak hastane yerine önce ilçe emniyet müdürlüğüne götürüldüğü, ancak öğretmenlerinin girişiminden sonra hastaneye sevkedildikleri bildirildi.

Öğrenciler, "biz polislerle dostluk maçı yapıyorduk. Bu sırada arkadaşımızdan pas istedik. Polisin sert tepkisiyle karşılaşan bir arkadaşımızı polisin elinden almaya çalıştık. Bize de vurmaya başladılar. Daha sonra Emniyet'e götürdüler. Burada da tartaklandık" diyerek polislerin bu davranışlarını ırkçılık olarak nitelendirdiler.

İlçe Emniyet Müdürü Mevlüt Erdoğan, "dostluk maçında liseli gençlerimizle genç polislerimiz arasında bir tartışma yaşanmış. Olmasaydı daha güzel olacaktı. Polis arkadaşlarımızla ayrıca görüşeceğiz" diyerek olayın üzüntü verici olduğunu söyledi.