Patronlar kentsel dönüşümü pazarlamaya başladı bile

Bulut inşaat adlı firmanın yaptığı reklam filmi, AKP'nin Kentsel dönüşüm politikasının kimlerin iştahını kabarttığını anlatması açısından dikkat çekici.

Kentsel dönüşüm adı altında hayata geçirilen projelerin inşaat sektörünün patronlarının iştahını kabarttığı anlaşılıyor. Bulut İnşaat adlı reklam şirketinin konuyla ilgili hazırladığı video Afet Yasası adı altında çıkarılan ancak sermaye için kentlerin yağmalanması sonucunu doğuran Kentsel dönüşüm projelerinin inşaat sektörü tarafından hevesle karşılandığını gösteriyor. İşte Bulut İnşaatın son günlerde çok konuşulan videosu:

Radikal'e konuyla ilgili görüş veren Bulut İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Temel Bulut “2 bin daire bizim için denizde damla gibidir, dönüşüme katkı olsun diye yapıyoruz. Bize faydası reklam olacak, satışların neredeyse yarı yarıya düştüğü bir dönemde yeni projelerimizin satışını hızlandıracağız” diyerek süreçten beklentisini net bir şekilde ifade ediyor.

Topladıkları eski daireleri de dönüşüm kapsamında devlete, değilse vatandaşa ya da küçük müteahhitlere satmayı planladıklarını söyleyen Bulut, kentsel dönüşümden ileride daha büyük fırsatlar doğacağını ve çeşitli projelerle kendilerinin de pastadan pay alacaklarını vurguluyor.

Daha önce de 3 çocuk indirimi yapmıştı
AKP'nin politikalarını yakından takip ettiği anlaşılan Bulut İnşaat daha önce de Başbakan Erdoğan'ın diline doladığı 3 çocuk söylemini fırsata çevirmiş "3 çocuk yapana 3+1 dairede yüzde 33 indirim" sloganı ile kampanya düzenlemişti.

Dönüşüm proje ilanlarına girdi
Bir dönüşüm projesi yapmasa da reklamlarında ‘kentsel dönüşüm’ ifadesini kullanan Ünal İnşaat, Küçükyalı’da ‘ İstanbul Inn Aparts’ projesini yapıyor. Bölgede kentsel dönüşümü başlatan firma olduğunu iddia eden Ünal İnşaat projenin kentsel dönüşüme uygun olarak tasarlandığına dikkat çekiyor.

Her firmanın modeli farklı
Özel sektörün dönüşümünde Dumankaya İnşaat ve Sinpaş da kendilerine gelen talepler üzerine bazı mahalleler ile anlaşarak, eski evlerin yerine yeni projeler yapacaklarını açıklamıştı. İki firma da benzer modeller ile kendilerine gelen ve kendi buldukları mahalleler ile anlaşarak, yeni konut projeleri gerçekleştirecek.

(soL -Haber Merkezi)