ÖSO’dan Türk subaya Google istihbaratı

Wall Street Journal gazetesine konuşan Suriyeli silahlı çeteler, Akçakale olayı sonrası Türkiye ile koordineli olarak Suriye’ye saldırdıklarını belirtirken, bir "Özgür Suriye Ordusu" üyesi, Türk subaya Google’dan istihbarat verdiğini söyledi.

Akçakale’de 5 yurttaşın ölümüne neden olay aydınlanmadan Türkiye’nin Suriye’ye yönelik gerçekleştirdiği topçu saldırılarına ilişkin ÖSO üyelerinden açıklama gelmeye devam ediyor.

Suriye'nin Tel Abyad ilçesindeki silahlı “muhaliflerin sözcüsü” Ayham el Halef, Türkiye’nin Suriye’ye yönelik toçu atışları sonrasında verdiği kayıpları “muhaliflere” katılan bir subaydan öğrendiklerini ileri sürerken, 14 Suriye askerinin öldüğünü iddia etti.

“İstihbarat Google’dan…”
Suriye’ye yönelik olarak Türk topçu atışlarına yardımcı olduklarını belirten El Halef’in bunu nasıl sağladıklarına dair söyledikleri ise oldukça ilginç.

Halef, "Türk subaylarla birlikte organize olduk. Böylece sabah onlar vurdu sonra da biz saldırdık" diyerek ÖSO-Türkiye işbirliğine dair önemli bir iddia ortaya atarken, bir Türk subayı ile aralarında geçen konuşmayı anlattı:

"Bozuk bir Arap aksanıyla konuşuyordu. Topçu bataryalarının tam yeri konusunda benden yardım talep etti. Ben de üssün yerini Google'da arattım. Sonra da yer ve mesafe konusundaki tam detayları onlara verdim."

(soL – Haber Merkezi)