Orta Doğu Öğretim Elemanları Derneği'nden açlık grevi açıklaması

Orta Doğu Öğretim Elemanları Derneği tarafından yapılan açıklamada, hapishanelerde devam eden açlık grevlerinde dile getirilen talepler karşısında duyarlı olma çağrısı yapıldı.

Orta Doğu Öğretim Elemanları Derneği tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Türkiye’deki hapishanelerde 700'e yakın tutuklu bedenlerini ölüme terkederek Kürt sorunun demokratik çözümüne yönelik insani taleplerde bulunuyorlar. Ancak yetkililer ve kamuoyu bu çığlıkları duymuyor veya duymamazlıktan geliyor. Öte yandan açlık grevlerinde bulunan vatandaşlarımıza destek amacıyla yapılan eylemler de polis müdahaleleri ile şiddet gösterilerine dönüşüyor.

İşte şimdi tam da insanlığımızı hatırlamamızın gerekli olduğu noktadayız! Toplumsal duyarlılığımızla ölüm orucundaki insanların kaybını engelleyebiliriz.

ODTÜ’lüler olarak biz bu çığlıkları duyduk ve duyuyoruz. Bizler insanın en doğal hakkı olan yaşam hakkına saygı duyuyor ve başta Cumhurbaşkanımız ve hükümet olmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ve dışında yer alan tüm siyasi partileri ve devlet yetkililerini hapishanelerde ölüm orucuna yatan ve açlık grevinde bulunan vatandaşlarımızın seslendirdikleri talepler konusunda duyarlı olmaya ve ölüm orucu ve açlık grevinde bulunan tutukluların taleplerini hiç vakit kaybetmeden barışa katkı yapacak şekilde çözüme kavuşturmalarını talep ediyor, halkımızı da bu konuda duyarlı olmaya ve katkı sağlamaya davet ediyoruz."

(soL - Haber Merkezi)