Okkır'ın ölümüyle ilgili 15 doktora 3 yıl hapis istemi

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilmesinin ardından hastanede ölen iş adamı Kuddisi Okkır'ı, tutuklu bulunduğu dönemde, “usulüne uygun muayene yapmadıkları ve muayene sonuçlarını uygun kaydetmedikleri” gerekçesiyle 15 doktor hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

soL (HABER MERKEZİ) Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı, Edirne Bölge İdare Mahkemesi'nin Okkır'ın hastalığına yanlış teşhis koydukları iddiasıyla haklarında soruşturma açılması istenen 15 doktorla ilgili Tekirdağ Valiliği'nin "soruşturma izni vermemesi kararını" kaldırdığı dosya ile ilgili başlattığı soruşturmayı tamamladı.

Başsavcılık, Sabriye Okkır'ın, eşi Kuddisi Okkır'ın ölümünün ardından, hastalığının teşhisi konusunda kusurlu oldukları iddiasıyla haklarında şikayette bulunduğu, Tekirdağ Devlet Hastanesi doktorları, hakkında "Usulüne uygun muayene yapmadıkları ve muayene sonuçlarını uygun kaydetmedikleri" gerekçesiyle 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmaları için Tekirdağ 3. Asliye Mahkemesinde dava açtı.