Öğrenciler CHP'yi affeder mi?

Açtığı davayla belediye burslarının iptal edilmesini sağlayan ve öğrencilerden tepki gören CHP, kredi borçlarının ertelenmesini teklif etti.

soL (HABER MERKEZİ) Daha önce belediyelerin verdiği öğrenci burslarını açtığı davayla iptal ettiren CHP, kendini affettirmek için öğrenim kredisi borçlarının ertelenmesini teklif etti. CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, konomik büyümenin yüzde 2 veya altında gerçekleşmesi durumunda, yükseköğrenim kredi borçlarının ertelenmesini öngören bir kanun teklifi sundu.

Kanun teklifi ayrıca, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan öğrenim kredisi alan öğrencilerin borçlarının, öğrenim kredilerinin verildiği tarihten öğrenim süresi bitimine kadar geçen sürede veya herhangi bir sebeple kredisinin kesildiği tarihe kadar öğrenim kredisi olarak verilen miktarlara, her yıl için Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Toptan Eşya Fiyat Endeksi'ndeki artışların yarısı uygulanarak hesaplanacak miktar ilave edilerek belirlenmesini de öngörüyor.

Geri ödeme taksitleri ise, TÜİK'in ekonomik büyüme rakamlarının yüzde 2'nin altında olması durumunda ertelenecek.

Kanun değişikliği önerisinin gerekçesinde "TÜİK'in açıkladığı büyüme rakamıyla ertelenecek kredi borçları, ailelerde yıkıma yol açmadan kurumun alacağını garanti altına alacaktır" denildi.