"Nerde o eski AB heyecanı!"

TÜSİAD ile Olli Rehn arasında bu gün gerçekleşen görüşmede muhalefete "AB heyecanını yeniden kazandırmak" konusunda neler yapılabileceği tartışıldı.

soL (HABERMERKEZİ) Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, beraberindeki heyetle bugün AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn ile bir görüşme gerçekleştirdi. Yalçındağ, 1 saat süren görüşmede Türkiye'deki muhalefet partileri hakkında konuştuklarını belirterek ''muhalefet partilerini de AB konusunda mobilize etmemiz lazım" dedi.

Yalçındağ, muhalefette AB'yi destekleme heyecanının azalmasını "Hatırlarsanız birkaç sene önce (AB konusunda) neredeyse bir milli seferberlik ruhu içinde hareket etmiştik. Muhalefeti, iktidarı, kamuoyunu, gencini, yaşlısını herkesle beraber yine AB konusunda o ruhu ve heyecanı yakalayabilmek" sözleriyle ifade ederek "bunun için ne yapabileceğimizi konuştuk'' dedi.

Yalçındağ, Olli Rehn'in görüşmede kendilerine Gürcistan'daki son gelişmelerin Türkiye'nin stratejik öneminin bir kez daha fark edilmesine neden olduğunu söylediğini, reformların sürdürülmesi ve son açıklanan Ulusal Program'ın uygulamaya geçilmesi mesajı verdiğini aktardı.

Görüşmede ele alınan diğer konuların ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ermenistan ziyareti, anayasa değişikliği, bölgesel kalkınma, küresel ekonomik gelişmeler ve enerji konuları olduğu ifade edildi.