Muhalifler İstanbul'da Suriye Okulu açtı

Muhalifler, İstanbul'da yaşayan Suriyeli çocukların eğitimi için Esenler'de, Suriye müfredatına paralel eğitim verecek bir Suriye okulu açtı.

AA’nın haberine göre, Türkiye'de yaşayan Suriyeli iş adamları tarafından İstanbul'da yaşayan Suriyeli çocuklar için ilköğretim ve lise eğitimi verecek ''Kadimun Suriye Okulu''nun Esenler'de açıldığı bildirildi.

“Vatanından uzakta yaşayan Suriyelilerin kendi diline, kültürüne uzak kalmaması için böyle bir proje geliştirdiklerini” söyleyen okul müdürü Mehdi el-Hüseyni açılış konuşmasında, “360 kişilik okuldaki eğitimin Suriye'deki müfredata uygun olarak verileceğini” kaydetti.

Pazartesi günü (dün) eğitim-öğretime başlayacaklarını ifade eden Hüseyni, açıklamasında ''Suriyeli çocuklar geleceğimizin mimarları. Devrimin bekçileri bu ve bunun gibi okullarda yetişecek'' diye konuştu.

Okul müdürünün bu açıklamaları ise, Suriye’de Esad’a karşı savaşan ve içinde çocukların da olduğu sivilleri ve esir aldıkları askerleri vahşice katleden “devrimcilerin” eylemleri düşünüldüğünde, “devrimin bekçileri” olarak nitelendirilen çocuklara “bu okullarda nasıl bir eğitim verilecek?” sorusunu akıllara getiriyor.