Müdür Gezi Parkı eylemine destek veren öğretmenleri sınıfa kapattı

Sultanbeyli'de bir okul müdürünün Gezi Parkı eylemine destek vermek amacıyla biri Boyun Eğme diğer ikisi de ağaç resimlerinin olduğu t-shirtleri giyen öğretmenleri sınıfa kapatarak “provokasyona geldiniz, bunun hesabını soracağım, sizi açığa aldıracağım” dediği öğrenildi.

Gezi Parkı eylemlerine destek vermek amacıyla üzerinde boyun eğme ve ağaç resimleri olan tişörtleri giyen Eğitim-Sen’li öğretmenlere müdür tehditi. İstanbul Sultanbeyli Mimar Sinan İlköğretim Okulu’nda dün karne verilirken, üç öğretmenin okulda giydikleri tişörtler nedeniyle sınıfa kapatılırken, okul müdürünün “provokasyona geldiniz, bunun hesabını soracağım, sizi açığa aldıracağım” dediği öğrenildi.

Konuyla ilgili okulda bilgi aldığımız bir öğretmen olayı şu şekilde anlattı:

“Karneler veriliyordu biz de öğretmen arkadaşlarımızla birlikte boyun eğme yazan ve üzerinde ağaç resimleri olan tişörtleri giydik, okulda dolaşmaya başladık. O esnada okul müdürü bizi gördü ve tehdit etmeye başladı. Bütün öğretmenlerin karşısında bize 'ucuz kahramanlık peşinde olanlardan hesap soracağım. Açığa aldıracağım' dedi. Karne töreni başladığı sırada bizi ve öğrencileri sınıflara sokarak törene katılmamızı engelleyen müdürün tehditleri yüzünden herkes dışarıdayken biz sınıfta töreni izlemek zorunda bırakıldık.”

(soL - İstanbul)