LYS'de diploma notu skandalı

LYS'de beklediği puanın çok altında kalan öğrencinin diploma notunun, okulu tarafından ÖSYM'ye yanlış bildirildiği ortaya çıktı. Benzer durumda yaklaşık bin öğrenci var.

LYS'de sonuçların açıklanmasının ardından beklediği puanın çok altında kalan Birsu Kılınçaslan, diploma notunun eksik yazıldığını fark etti. Benzer durumda bine yakın öğrenci olduğu belirtiliyor.

Sınav skandalları bitmek bilmiyor. LYS sonrası en büyük hayali edebiyat öğretmenliği olan Birsu Kılınçarslan, beklediğini aksine, LYS'de Türkçe/Sosyal 2 sınavında 351 puanda kaldı.

Dershaneden gelen bir telefon, ortada bir hatanın olduğunu gösterdi Okulu, diploma notunu ÖSYM'ye yanlış bildirmişti. Diploma notu 80.83 olması gerekirken hata sonucu 28.56 olarak işlenen Kılınçaslan, bir anda 40 bin kişinin kendisini geçmesi üzerine okuluna gitti ve yaşananaları anne Kılınçaslan anlattı:

"Müdür yardımcısı yaptığı hatayı fark etti. Diploma notu olarak diploma sıra numarası girilmiş ve bu puan ÖSYM’ye bildirilmişti. Okul yönetimi, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü’ne konuyu taşıdı. Ancak çözüm bulunamadı. Çünkü ÖSYM düzeltmelerin 8-21 Haziran arasında yapılacağı, bu tarihten sonraki başvuruların kabul edilemeyeceği bildirmiş.

Ankara’ya ÖSYM’ye gittik. Yetkililer bin kadar öğrencide bu sorun olduğunu söylediler. Dava açmamı tavsiye ettiler. Biz de dava açmaya karar verdik. Kızımın diploma notu doğru yazılsaydı İstanbul ve Marmara Üniversiteleri’ne gidebilecekti. Çünkü puanı 380 üzerine çıkıyordu.”